Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Qxl]
[EUBOS.NL]
[Vacatures]

Sven Nijs wint weer

Van onze wielermedewerker - SILVELLE, donderdag

De Belgische veldrijder Sven Nijs heeft in de vierde Superprestige-veldrit van het seizoen in het Italiaanse Silvelle zijn leidende positie verstevigd. De Rabobank-crosser was op het snelle parcours een klasse apart en had aan de finish een voorsprong van twaalf seconden op de Italiaan Daniele Pontoni. Nijs won tot nu toe drie van de vier SP-crossen en heeft in de tussenstand een voorsprong van 21 punten op Richard Groenendaal.

De Nederlander had in Silvelle een mindere dag, hoewel hij in de eerste ronden nog samen met Nijs aan de leiding reed. "In de tweede ronde konden de achtervolgers weer bij ons aansluiten, maar Nijs geen daarop alleen door. Ik kon toen echt niet aanpikken. Ik reed op dit parcours van almaar draaien en keren niet lekker en kreeg op het laatst ook nog last van mijn rug. Nijs was ook hier niet te kloppen", besefte Richard Groenendaal, die uiteindelijk als vierde over de eindstreep reed.

Adri van der Poel viel na een goede start wat terug, maar kwam in de slotfase toch weer opzetten. Meer dan een zesde plaats zat er voor de Nederlandse kampioen niet in. Komend weekend zijn er in België de volgende twee Superprestige-crossen.

Uitslag: 1. Sven Nijs (Bel); 2. Daniele Pontoni (Ita) op 0.12; 3. Bart Wellens (Bel) op 0.27; 4. Richard Groenendaal op 0.46; 5. Mario de Clercq (Bel) op 1.03; 6. Adri van der Poel (Ned) op 1.03; 7. Erwin Vervecken (Bel) op 1.23; 8. Marc Janssens (Bel) op 1.42; 9. Tom Vannoppen (Bel) op 1.48; 10. Bjo"rn Rondelez (Bel) op 1.48.

Stand SP na 4 wedstrijden: 1. Nijs 115 punten; 2. Groenendaal 94; 3. De Clercq 80; 4. Wellens 66; 5. Van der Poel 65; 6. Van Santvliet 53; 7. Rondelez 45; 8. Pontoni 43; 9. Janssens 41; 10. Vervecken 39.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl