Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[V & L informatica]
[EUBOS.NL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Qxl]

Chicago Bulls op rand van afgrond

Van onze basketbalmedewerker - CHICAGO, donderdag

De Chicago Bulls beleefden de slechtste start uit zijn clubgeschiedenis. Na de dramatische 91-92 thuisnederlaag tegen Milwaukee Bucks, afgelopen zaterdag, heeft het de slechtste cijfers van alle NBA-teams: 14 nederlagen in 15 wedstrijden. Het contrast is groot. Nog maar kort geleden terroriseerden de Bulls de NBA en wonnen het ene kampioenschap na het andere. Maar, na het afscheid van Michael Jordan werd de ploeg volledig ontmanteld.

Reggie Miller rechts is zijn vormcri sis te boven en scoorde gisteren in de met 83-77 gewonnen wedstrijd te gen de Spurs liefst 23 punten.

FOTO: AFP.

Eigenaar Jerry Krause werd door iedereen gehaat. De ploeg bleef dan ook uitsluitend bijeen omdat spelers en coaching staf beseften dat ze met elkaar een bijzondere 'chemistry' hadden, plus ene Michael Jordan. Toen deze laatste zijn schoenen aan de wilgen hing, viel het fundament onder deze dynastie weg. Coach Phil Jackson vertrok naar The Los Angeles Lakers, terwijl Scottie Pippen, Ron Harper, Luc Longley en Steve Nash uitgezwermd zijn naar andere ploegen. En Dennis Rodman had het punt bereikt waarop geen enkele club meer bereid was om zijn gekte te accepteren, ongeacht zijn hoge rendement. Hij moest daardoor zijn carrière beëindigen, en sleept zich thans van het ene proces naar het andere, als gevolg van zijn extravagante levensstijl.

Ondertussen herstelde Indiana Pacers zich van de inzinking van vorige week. Uitgerekend in een loodzware serie uitwedstrijden, vier in zeven dagen, toonde het kracht en karakter. Nadat kampioenskandidaat Portland Trailblazers op eigen terrein was verslagen, kreeg ook Utah Jazz een geweldige oorwassing. Het werd voor eigen publiek vernederd met 75-100, mede door 12 punten van Rik Smits. Smits kende de week daarvoor, toen Indiana in een dip zat, zijn beste periode. Hij noteerde toen een gemiddelde van 17 punten in 5 wedstrijden. Maar de wederopstanding van de Pacers is vooral te danken aan Reggie Miller, die zijn vormcrisis inmiddels te boven is en tegen Utah 31 punten bij elkaar schoot. Miller was gisteravond in de sensationele 83-77 thuiszege op titelhouder San Antonio Spurs opnieuw topscorer, met 23 punten. Rik Smits was de andere grote uitblinker. Hij had 18 punten, 9 rebounds en 2 geblokte schoten.

De L.A. Lakers hebben zich opgeworpen tot één van de belangrijkste kampioenskandidaten. Tegen Washington Wizzards werd gisteren de zevende overwinning op rij behaald. Opvallend is de sterke rentree van Cobe Bryant, die na een gedwongen afwezigheid van vele maanden weer onmiddellijk tot de uitblinkers behoorde. Bryant werd met 23 punten topscorer en was verantwoordelijk voor de laatste negen punten voor zijn ploeg in de hectische slotfase tegen Portland. Hij voegde er tegen Washington nog eens 21 aan toe.

Van de andere Nederlanders in buitenlandse dienst vestigde Eric van der Sluis weer de aandacht op zich. Eerst droeg hij dertien punten bij aan de nipte 66-68 uitzege van Orange Oostende op Belgisch kampioen Charleroi, gisteren baarde hij opzien in het met 75-65 gewonnen Europacupduel tegen het Griekse Aris Saloniki. Van zijn achttien punten kwamen er drie driepunters op rij in de slotfase, toen Oostende de kloof van tien punten creëerde. Ook Vincent Krieger speelde een opvallende rol. Zijn twintig punten voor Houthalen waren echter niet voldoende voor de overwinning tegen de koploper Aalst, dat met 92-104 te sterk bleek. International Roberto van den Broek (13 punten) en Tico Cooper (14 punten en 12 rebounds) hielpen Brother Gent aan een belangrijke 111-97 zege op Bree.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl