Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[BOL]
[Matranortel]
[EUBOS.NL]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]

Wall Street smakeloos

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, donderdag

Opnieuw kon Wall Street gisteren nauwelijks richting vinden. Beleggers stopten hun geld in technologie-aandelen, maar dat enthousiasme vond geen vervolg in de breedte. De Dow Jones-index moest 38 punten prijsgeven op 11068,12, na eerder op de dag op een plus van 65 punten te hebben gestaan.

Beleggers in de grootste fondsen zijn nog steeds bezig winst te nemen na de rally van vorige week. Ondertussen lijkt de technologie-zware Nasdaq-index niet te stuiten. Gisteren sloot deze index net niet op een nieuw record met een verliesje van 0,81 punten op 3586,11.

Internet-zoekmachine Yahoo was in reactie op de enorme winst van 23 procent van afgelopen dinsdag. Die was het gevolg van de opname van Yahoo in de S&P500-index, waardoor meer institutionele beleggers de mogelijkheid kregen aandelen in dit fonds te kopen. In de sessie van gisteren moest dit aandeel $28 3/8 terug naar $319 5/8 als gevolg van winstnemingen.

Toch was dit koersverlies nauwelijks terug te vinden in de Nasdaq- en S&P-indices. Volgens een beurshandelaar omdat beleggers hun winst eenvoudigweg in andere technologie-fondsen staken. Onder invloed van deze beweging zag computerfabrikant Hewlett-Packard de koers oplopen met $¼ naar $109¾, terwijl de elektronische boekhandel Amazon met $2½ opstoomde tot $88¾. IBM, als grootste technologiefonds, sloot opnieuw hoger waardoor dit fonds sinds een maand geleden inmiddels met een kwart is opgelopen tot $118 gisteren.

"Op dit punt worden de sterken sterker en de zwakken zwakker", aldus een analist. Omdat fondsbeheerders hun portefeuilles oppoetsen voor het eind van het jaar, kopen ze goed presterende aandelen en proberen ze de minder sterke stukken kwijt te raken. "Al het geld is op zoek naar dezelfde namen. Dat verandert niet meer voor het eind van dit jaar."

Obligaties moesten gisteren enig terrein prijsgeven na een dag eerder te zijn opgelopen. Beleggers houden de boot af in afwachting van macro-economische cijfers. Het rendement liep daardoor gisteren weer wat omhoog, naar 6,23%.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl