Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
9 december 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]
[EUBOS.NL]
[Postbank]
[ABN AMRO]
[Matranortel]

Beslag Ecobel
gehandhaafd

ZWOLLE, donderdag

Het beslag dat het openbaar ministerie heeft gelegd op de banktegoeden van het beleggingsfonds Ecobel blijft gehandhaafd. Het Zwolse fonds zou zich hebben schuldig gemaakt aan een miljoenenfraude, waarbij geld van beleggers zou zijn verspeeld op de Amsterdamse optiebeurs. De rechtbank heeft dit gisteren bepaald.

Achttien benadeelden, die als één groep opereerden, en ongeveer 420 individuele benadeelden kregen ongelijk. Zij wilden nog voor de strafzitting hun ingelegde geld terug. De rechtbank vindt echter dat het strafrechtelijk belang boven hun belang gaat.

Het beslag kan na een eventuele veroordeling van de rechter worden gebruikt om een ontnemingsvordering mogelijk te maken op grond van de zogenoemde pluk-ze-wetgeving. Dat kan betekenen dat er straks voor de benadeelden minder overblijft.

Drie bestuurders van het fonds moeten in maart voor de rechter verschijnen op verdenking van beleggingsfraude. Ecobel verhandelde miljoenen via de Amsterdamse optiebeurs. Uit onderzoek is gebleken dat het geld van investeerders niet of nauwelijks gebruikt is voor het bosbouwproject in Suriname, waarvoor het bedoeld was.

Inmiddels hebben ruim vijfhonderd beleggers een schadevergoeding bij het Openbaar Ministerie ingediend voor een bedrag van ongeveer 10 miljoen gulden. Die vorderingen worden ook op de zitting van 16 maart behandeld.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1999-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl