Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Cybercard]
[PC Thuis]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[EUBOS.NL]
[V & L informatica]

Wouters gunt Witschge rust

Van onze speciale verslaggever - MALLORCA, woensdag

Veertien dagen geleden voor de thuiswedstrijd tegen Real Mallorca vond Ajax-trainer Jan Wouters het waard om risico te nemen met een half geblesseerde Richard Witschge.

Jan Wouters neemt Brian Laudrup apart tijdens de laatste training voor het vertrek naar Mallorca. Jesper Gronkjaer (r). kijkt toe.

FOTO: ROB DE JONG

Gisteren liet de Utrechter zijn spelbepalende middenvelder thuis voor de return op het Spaanse eiland. De buikspierblessure van Witschge moet nu eerst volledig genezen. Daarom komt de Amsterdammer voor de winterstop niet meer in actie voor Ajax en speelde hij twee weken geleden z'n laatste wedstrijd van dit millennium.

Vanwege het gebrek aan succes Witschge had de twee voorgaande weken nauwelijks getraind en kon op halve kracht nimmer z'n stempel op de wedstrijd tegen Real Mallorca zetten en de uitzichtloosheid van de missie in Spanje valt de gedachte van Wouters met betrekking tot Witschge te begrijpen. Alhoewel de oefenmeester met het laatste argument geen genoegen neemt. "We mogen thuis met 1-0 verloren hebben, we leven nog wel. En zolang we de nul achterin houden, maken we kans te overwinteren in de UEFA Cup."

Ajax geeft zich niet bij voorbaat gewonnen al loopt de selectie evenmin over van zelfvertrouwen. Niet zo vreemd. De groep die verantwoordelijk was voor het verlies tegen RKC, is exact hetzelfde als de jongens die gisteren op het vliegveld van Mallorca lang moesten wachten omdat de bus in geen velden of wegen te bekennen viel. "RKC betekende een deuk in het zelfvertrouwen, maar ik bespeur geen gebrek aan vertrouwen." Wouters: "We zullen iets behoudender spelen en van daaruit hopen we ruimte te creëren om gevaarlijk te worden."

Ajax heeft zich inderdaad van de beste kant laten zien op het moment dat het ruimte kreeg om te voetballen. Helaas is bekend dat Mallorca ongeacht de uitgangspositie, ongeacht of het uit of thuis speelt, nooit massaal ten aanval trekt. "Wij gaan niet aanvallen want we staan voor", aldus Mallorca-trainer Fernando Vazquez. "Ajax moet het spel maken."

Als antwoord op de Spaanse countertactiek zal Wouters waarschijnlijk met een versterkt middenveld aantreden. "Daar moet je de counter eruit halen. Een extra slot op de deur van achteren helpt niet. Komt bij dat we moeten voorkomen dat we ons vanaf de eerste minuut alleen maar op de aanval richten. De nul is voorlopig heilig want zolang ben je in leven."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.