[Qxl]
[V & L informatica]

Even rust bij Real Madrid

AMSTERDAM, woensdag

Real Madrid heeft de onrust even kunnen doen verstommen. Na de onthutsende 1-5 thuisnederlaag tegen Real Zaragoza afgelopen zaterdag, bleven de witte zakdoekjes gisteren achterwege. Met Clarence Seedorf als invaller sloeg Madrid in de slotfase genadeloos toe tegen Rosenborg BK: 3-1.

Raul scoorde na zeventien minuten 1-0 voor de Spanjaarden, maar twee minuten na rust bracht John Carew, de boomlange spits van Rosenborg, de 1-1 op het scorebord. Pas vijf minuten voor tijd stelde Madrid orde op zaken via treffers van Savio en Roberto Carlos.

Hoewel in de competitie moeizaam op dreef, staat Real na twee duels in de tweede ronde van de Champions League bovenaan in groep C, met twee punten meer dan Bayern München. De Duitsers bleven thuis Dynamo Kiev met 2-1 de baas. De Braziliaan Sergio schoot Bayern in de 80e minuut in veilige haven.

In München zette Carsten Jancker de thuisclub al in de zesde minuut op voorsprong, na een blunder van doelman Sjovkovski. Die liet de bal uit de handen vallen, waarna Jancker nog slechts de voet ertegen hoefde te zetten. Vijf minuten na rust maakte Rebrov gelijk.

Real Madrid (Spa) - Rosenborg BK (Noo) 3-1 (1-0).16. Raul 1-0, 48. Carew 1-1, 85 Savio 2-1, 90. Roberto Carlos 3-1. Scheidsrechter: Piraux (Bel). Toeschouwers: 20.000.

Bayern München (Dui) - Dynamo Kiev (Oek) 2-1 (1-0). 6. Jancker 1-0, 50. Rebrov 1-1, 80. Paulo Sergio 2-1. Scheidsrechter: Dallas (Sch). Toeschouwers: 18.000. Gele kaart: Jancker (Bayern), Kaladze, Kardasj (Kiev).