Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[PC Thuis]
[Vacatures]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[EUBOS.NL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]

Gemeente Den Haag
zoekt ADO-sponsors

door Roy Klopper - DEN HAAG, woensdag

De gemeente Den Haag gaat actief sponsors werven voor de plaatselijke betaald voetbalclub ADO. De derde stad van Nederland acht het aan haar stand verplicht om een fatsoenlijke eredivisieclub op de been te brengen.

Het stadsbestuur heeft voor vanavond een exclusief 'bedeldiner' georganiseerd om grote bedrijven in de stad ertoe te verleiden om als geldschieter op te treden voor ADO dat al jaren in de marge van de eerste divisie speelt.

Eredivisie

Er zijn ruim twintig uitnodigingen verstuurd naar binnen- en buitenlandse ondernemingen. Kringen rond de club melden dat het de bedoeling is om ADO Den Haag met flinke financiële injecties binnen enkele jaren naar de subtop van de eredivisie te loodsen.

De nog geheime plannen die vanavond aan de potentiële sponsors worden voorgelegd, zouden uitgaan van een verhoging van de jaarlijkse begroting naar circa twintig miljoen gulden.

Er wordt ook over gedacht om het Zuiderpark-stadion te verruilen voor een nieuwe voetbaltempel aan de rand van de stad, mogelijk nabij Ypenburg. Hierdoor zou de club meer supporters uit de nabije Leidse regio aan zich kunnen binden. Bestuur en directie van de voetbalclub bevestigen het bestaan van de groeiplannen, maar onthouden zich van inhoudelijk commentaar.

Deetman

Burgemeester W. Deetman van Den Haag zal vanavond als gastheer optreden van het mede door de Stichting Bevordering Topvoetbal Den Haag georganiseerde chique etentje voor de kapitaalkrachtige ondernemers.

Zegsman C. Lieshout van de gemeente omschrijft de bijeenkomst in de businessruimte van het stadion Zuiderpark als een 'informeel samenzijn'. "Er bestaan nog geen officiële beleidsnota's over dit onderwerp. We willen eerst in ongedwongen sfeer overleggen met het bedrijfsleven en peilen hoe de reacties zijn."

De plannenmakers moeten voorts een oplossing vinden voor de kwalijke reputatie van het Haagse supporterslegioen. Nu de club in de eerste divisie speelt valt het nog wel mee met de ongeregeldheden, maar toen onlangs FC Utrecht voor een bekerwedstrijd op bezoek kwam sloeg de vlam weer eens ouderwets in de pan.

Een Haagse ambtenaar liet onlangs echter informeel weten dat de dreiging van supportersgeweld de ambitieuze plannen niet in de weg zal staan: "Als politiekorpsen in andere steden de hooligans aankunnen, kan de Haagse politie dat ook."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.