Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[V & L informatica]
[PC Thuis]
[EUBOS.NL]
[Vacatures]
[Cybercard]

Jaspers zet alles op wereldbeker

Van onze biljartmedewerker - SINT WILLEBRORD, woensdag

Het binnenhalen van de wereldbeker driebanden is het ultieme doel van Dick Jaspers. Morgen begint in het Brabantse Oosterhout het afsluitende toernooi om deze felbegeerde beker. Voor 'eigen publiek' wil de 34-jarige topbiljarter uit Sint Willebrord laten zien dat hij tot de absolute wereldtop behoort.

"Maar het is nog niet gedaan, want ook Sang Lee, Torbjorn Blomdahl en Marco Zanetti hebben nog kans op de wereldcup. Het zal een harde dobber worden", blikte Jaspers vooruit. De Brabander staat 35 punten achter op de Amerikaan Sang Lee, 15 punten op de Zweed Blomdahl en gelijk met de Italiaan Zanetti. Het aantrekkelijke van het finaletoernooi in het cultureel centrum De Bussel is dat er extra punten voor de wereldbeker te verdienen zijn.

Voor Jaspers staat niet alleen de aantrekkelijke geldprijs op het spel. "Het gaat niet alleen om het geld. De prestige telt meer. De wereldbeker is een gerenommeerde prijs en het zou mooi zijn om die voor de tweede keer in mijn carrière te winnen".

De toekomst van het professioneel driebanden kent een onzeker bestaan. Waren er dit jaar vijf toernooien om de wereldbeker, voor volgend jaar zijn er nog geen contracten afgesloten, al zijn er wel enkele landen die gezegd hebben dat ze een toernooi willen organiseren.

"Het is jammer dat de agenda voor 2000 nog niet vast staat. Er zijn wel toezeggingen gedaan, maar dat wil nog niet zeggen dat die toernooien ook zullen doorgaan. Dat maakt de toekomst wat onzeker, maar ik heb vertrouwen in de BWA-organisatie", aldus Jaspers.

Om zijn toekomst niet enkel op het driebanden te richten is Jaspers begonnen met het oefenen van kunststoten. Van zijn plaatsgenoot Henk Takx krijgt hij les in het beoefenen van het 'goochelen' met de ballen. "De grootmeester op dit gebied is Jean Bessems en ik heb van hem ook al instructies gehad om deze discipline een beetje onder de knie te krijgen. Maar voorlopig blijft het verbeteren van mijn driebandenspel nog nummer één".

Om het driebanden voor het publiek aantrekkelijker te maken, zal de BWA-organisatie vandaag met de spelers een aantal nieuwe spelregels bespreken. Eén van de voorstellen is om een tijdslimiet in te voeren, waardoor snelle spelers worden beloond en de langzame denkers het tegen het einde van de partij steeds moeilijker krijgen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.