Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[Vacatures]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[PC Thuis]
[V & L informatica]
[Cybercard]

Ton Boot: zegen voor Ricoh Astronauts

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, woensdag

Ton Boot is een fenomeen en het is eigenlijk schande dat hij niet in Italië, Spanje of Griekenland aan het werk is. Voor de Ricoh Astronauts is het echter een zegen.

De Amsterdamse basketbalclub profiteert optimaal van de aanwezigheid van de controversiële coach. Want, hoezeer de prestaties van spelers als Joe Spinks, Chris McGuthrie, Milko Lieverst en Mario Bennes de grootste waardering verdienen, de sensationele 66-57 overwinning die de Astronauts gisteravond behaalden op het sterke Maccabi Ra'anana uit Israël moet toch voor het grootste deel op het conto van Boot worden geschreven.

Immers, hoe valt het te verklaren dat dit seizoen in de Europacup regelmatig gelijk op wordt gespeeld of zelfs gewonnen, van clubs met minimaal het tienvoudige budget. Maccabi herbergt erkende sterren als Keith McCarthy (vorig jaar nog in de NBA acterend voor de Denver Nuggets), Evgeni Pachoutin (basisspeler van de Russische nationale ploeg) en Tomer Steinhauer (startende center van de nationale ploeg van Israël).

Om tegen een dergelijk team te winnen met een stelletje Nederlanders en twee hard werkende Amerikanen, mag gerust een klein wonder worden genoemd. Vooral Joe Spinks speelde weer de sterren van de hemel. Hij werd wedstrijdtopscorer met 24 punten. Spinks werd in de aanval gesteund door Chris McGuthrie (14 punten) en Milko Lieverst (12). Maar ook Mario Bennes moet worden genoemd: hij werd met 11 rebounds toprebounder en symboliseerde daarmee de enorme strijdlust van de Amsterdammers.

De ploeg, die gemiddeld tien centimeter kleiner is dan hun opponenten, pakte 11 rebounds meer! Bij Maccabi kwamen slechts twee man in de dubbele cijfers: de Amerikanen McCarthy (12) en Salters (10). Hierdoor houden de Astronauts de kansen in eigen hand. Als er volgende week in Hongarije wordt gewonnen van Alba Sport Club, plaatsen ze zich bij de laatste zestien van de Saporta Cup.

Mannen, Saporta Cup, eerste ronde. Groep C, negende speeldag: Astronauts Amsterdam (Ned) - Maccabi Ra'anana (Isr) 66-57 (32-27). Scorers Astronauts: Spinks 24, McGuthrie 14, Lieverst 12, Heinen 9, Rouwhorst 4, Steegstra 2, Bennes 1. Szekesfehervar (Hon) - Chalon-sur-Saone (Fra) 73-76 (37-40).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.