Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Veilinghal]
[Matranortel]
[TopCarrieres]
[EUBOS.NL]
[ABN AMRO]
[Postbank]
[BOL]

Werkloosheid
Duitsland iets
verder gedaald

Van onze correspondent - FRANKFURT, woensdag

De Duitse werkloosheid is in november met 17.400 gestegen ten opzichte van october. In totaal waren 3.900.700 miljoen mensen zonder werk, 10% van de beroepsbevolking. In october was 9,9% werkloos. Maar het federale arbeidsbureau in Neurenberg is toch niet pessimistisch. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden is de werkloosheid wel gedaald en daarmee lijkt het bewijs geleverd dat het toch wat beter gaat met de Duitse economie.

Vergeleken met november 1998 is de Duitse werkloosheid met 45.300 gedaald. Ook de Duitse economie als geheel pikt op. De groei bedroeg in het derde kwartaal 0,7% tegen 0,1% in het tweede. Analisten hadden op 0,8% gerekend en voorzien nog steeds een bijstelling naar boven.

Op deze gegevens, die wijzen op een doorzettend herstel van het grootste land binnen de eurozone, Duitsland, kon de euro haar opmars van de laatste dagen redelijk handhaven op $1,0216 tegen een slot van $1,0227 maandag.

Eerder op de dag sprong de euro nog naar een hoogste stand van $1,03 toen de gunstige cijfers over de Duitse economie bekend werden.

Ook kreeg de euro een steuntje toen bekend werd dat de centrale bank in Hongkong euro's koopt als reserve omdat men toch ziet dat de groeigolf in de VS ten einde loopt en Europa het stokje gaat overnemen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.