Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Postbank]
[Veilinghal]
[TopCarrieres]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Matranortel]
[EUBOS.NL]

Winstnemingen drukken Dow

NEW YORK, woensdag

Winstnemingen na de geweldige opmars van afgelopen vrijdag afgewisseld met optimisme over de Amerikaanse economie bepaalden de stemming aan de beurs van Wall Street. Het uiteindelijke resultaat was een daling van de Dow met 117,14 punten op een slotstand van 11.107,87.

De terugval kwam niet onverwacht volgens handelaren. Volgens hen is er niets aan de hand gezien alle indicatoren van de Amerikaanse economie op groen staan. De economie blijft groeien zonder dat de inflatie stijgt. De obligaties sloten een half punt hoger terwijl het rendement daalde. De omzet lag boven de 1 miljard.

Coca Cola kreeg het wederom fors te verduren en drukte een zware stempel op de Dow. Bovenop het bericht dat bestuursvoorzitter M. Douglas Ivester in april zal opstappen kwam een aantal downgradings. Diverse effectenhuizen stelden hun advies naar beneden bij van 'buy' naar 'market perform'.

Het oersterke vertrouwen in de technologiefondsen zorgde de zoveelste keer in rij voor een stijging van Nasdaq. De index sloot 1 procent hoger op 3586,68 punten. De uitblinkers waren hier het netwerkbedrijf Cisco en Yahoo!.

Rond Yahoo! spelen zich wilde taferelen af sinds bekend is dat het internetfonds wordt opgenomen in de S&P 500, een duidelijk teken dat de internetfondsen volwassen worden. Door deze notering komt het aandeel in de belangstelling van de institutionele beleggers te liggen. Dit resulteerde eergisteren al een stijging van $30 en dit werd gisteren meer dan verdubbeld met een winst van $67. De omzet bedroeg maar liefst 53 miljoen stukken.

Ook de andere internetfondsen deden het over het algemeen goed. De internetindex steeg met 3 procent.

Cisco kondigde een joint-venture aan van $50 miljoen met Hewlett Packard. Zij gaan samen de Koreaanse telecomprovider Dacom financieren. Zowel Cisco als Hewlett Packard zagen de koers hierop stijgen.

Ook AT&T pluste op de definitieve bevestiging dat de mobiele communicatietak zal worden verzelfstandigd via een beursgang.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.