Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Matranortel]
[ABN AMRO]
[Postbank]
[BOL]
[Veilinghal]
[EUBOS.NL]
[TopCarrieres]

Dordtsche Petroleum
in overnamegesprek

Van een onzer redacteuren -AMSTERDAM, woensdag

De grootste houdstermaatschappij van aandelen Koninklijke Olie, de Dordtsche Petroleum Industrie Maatschappij, komt mogelijk in buitenlandse handen. Met deze mededeling geeft de Dordtsche klaarheid in de geheimzinnige opschorting van de aandelenhandel.

Maandag legde het bestuur van de effectenbeurs AEX de handel in Dordtsche, maar ook in andere houdstermaatschappijen, stil zonder deze fondsen vooraf te consulteren. De AEX zei signalen te hebben ontvangen dat er informatie aan zat te komen en eiste duidelijkheid.

Voor wat Dordtsche betreft, gaat het om een overname. De maatschappij zegt te zijn benaderd door een buitenlandse financiële instelling. De naam is niet bekendgemaakt.

Wat het verhaal is achter de opschorting van de andere fondsen Calvé Delft, Maxwell Petroleum, Moeara Enim, TG Oliehaven en TG Petroleumhaven is nog niet duidelijk.

Gisteren wilde de beurs slechts melden dat er mogelijk fiscale ontwikkelingen op komst waren, die de positie van de fondsen zullen veranderen. "Ook fiscale maatregelen vormen voor de houdstermaatschappijen koersgevoelige informatie", aldus de zegsman nu.

Het beursbestuur heeft nog geen zicht op hervatting van de handel. "Dat kan morgen zijn, maar het kan net zo goed nog langer gaan duren", aldus een zegsman bij de AEX.

De Amsterdamse beurs erkent dat er een impasse lijkt te ontstaan rond de notering van de fondsen. Het bestuur van de maatschappijen is te kennen gegeven dat zij met een mededeling naar buiten moeten komen om de nog geheime informatie openbaar te maken, maar bestuurders van de betrokken vennootschappen zeggen geen idee te hebben welke informatie naar buiten zou moeten worden gebracht.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.