Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]
[Postbank]
[Matranortel]
[ABN AMRO]
[EUBOS.NL]
[TopCarrieres]

Minister De Vries
verhoogt druk op
sociale partners

Van onze verslaggeefsters - DEN HAAG, woensdag

Minister De Vries (Sociale Zaken) zet de sociale partners onder zware druk om binnen drie weken met hun 'tegen-notitie' te komen over de reorganisatie van de sociale zekerheid.

"Als ik dat stuk niet voor de kerst heb, dan vrees ik dat we met de inhoud geen rekening kunnen houden bij het opstellen van de kabinetsnotitie. Die moet in januari naar de Tweede Kamer", zei de PvdA-bewindsman gisteren in de wandelgangen.

De Vries zei verbaasd te zijn over de opstelling van de sociale partners, die bij monde van FNV-voorman De Waal aankondigden het concept van het kabinet in hun eigen stuk te zullen 'fileren'.

De minister refereerde aan een "ontspannen" geheim etentje dat afgelopen zaterdag plaatsvond. "De sfeer was prettig. We hebben gesproken over de ontstane situatie en ook nog wat gefileerd", zei hij ironisch. De Vries had verwacht dat het kabinet en de sociale partners wel weer tot een gesprek zouden komen.

PvdA-fractievoorzitter Melkert, die zich de ruzie tussen paars en de sociale partners zeer aantrekt, is niet verontrust over de huidige opstelling van de sociale partners. "Ik vind het positief dat de sociale partners nu serieus gaan reageren. In die zin is het dus geen tegenvaller dat het gesprek niet op gang is gekomen", aldus de PvdA-voorman.

De vakcentrales gaan zich de komende weken samen met de werkgevers buigen over een 'contra-expertise'. Hierin gaan zij punt voor punt het model van de minister analyseren en dat voorzien van commentaar.

De sociale partners hopen hun schriftelijke commentaar, waarin alle bezwaren op de huidige plannen staan verwoord, binnen enkele weken af te hebben. "Minister De Vries kan onder de kerstboom dan ook een 'mooi plan' van onze kant, tegemoet zien", aldus FNV-voorzitter De Waal, die tot die tijd niet meer met De Vries en diens staatssecretaris Hoogervorst aan de onderhandelingstafel gaat zitten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.