Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Primafoon]
[Belastingdienst]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[CMG]
[ABN AMRO]
[Demon]

Politiek
reageert
geschokt

DEN HAAG, woensdag

De Tweede Kamer, minister Korthals (Justitie) en minister Hermans (Onderwijs) hebben gisteren geschokt gereageerd op de schietpartij op een school in het Brabantse Veghel.

"Dit is een afschuwelijk incident", oordeelt Korthals. "Zoiets hebben we nog niet meegemaakt, hoewel steeds meer mensen wapens op zak hebben." Zijn collega Hermans: "Een buitengewoon betreurenswaardige zaak".

Volgens de VVD-bewindsman kan het plaatsen van detectiepoortjes bij de ingang van scholen een maatregel zijn om geweld te bestrijden. "Het is een vreselijk gezicht deze poortjes, maar als controles en gesprekken niet helpen dan moeten scholen overwegen deze maatregel in te voeren", aldus Korthals.

Ook VVD-Kamerlid Cornielje is zeer geschrokken. "Wij mogen deze vormen van geweld niet tolereren. Ouders, leraren en leerlingen moeten daarom iedere vorm van geweld krachtig afkeuren", aldus de VVD'er.

Ook CDA-Kamerlid Ross roept scholen, leerlingen en de politie op om veel meer met elkaar in gesprek te gaan over het voorkomen en bestrijden van geweld in en rond de school.

"Het is nu duidelijk dat deze schietpartijen niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Nederland kunnen gebeuren en niet alleen in de grote steden. We moeten geweld op scholen bespreekbaar maken, want daar ligt nu nog een enorm taboe op", aldus Ross.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.