Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Eurocard/Mastercard]
[Demon]
[CMG]
[Primafoon]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Belastingdienst]

Dna-onderzoek in moord-
zaak Nicky Verstappen

Van een onzer verslaggevers - BRUNSSUM, woensdag

Justitie gaat een aantal mensen onderwerpen aan een dna-onderzoek in de zaak van het vermoorde jongetje Nicky Verstappen uit Heibloem. Dat heeft hoofdofficier van justitie H. Vos besloten.

In de nabijheid van de plek waar het 11-jarige jongetje op 11 augustus 1998 werd gevonden, zijn sporen aangetroffen. Daarvan heeft het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk een dna-profiel vastgesteld.

De deelnemers aan het dna-onderzoek ontvangen een brief waarin zij uitgenodigd worden contact op te nemen met de politie. Dat gebeurt op vrijwillige basis. Over wie en hoeveel mensen het gaat, doet justitie geen mededelingen. De resultaten van het onderzoek zijn op zijn vroegst in de loop van maart te verwachten, meldt justitie.

Nicky verdween op 11 augustus 1998 terwijl hij deelnam aan een jeugdkamp. Zijn stoffelijk overschot werd de volgende dag teruggevonden in de buurt van het kamp. De jongen is slachtoffer geworden van een zedendelict.


Vaatstra
Wat betreft de zaak van de vermoorde Friese meisje Marianne Vaatstra zoekt Justitie nog steeds nadrukkelijk in het buitenland naar de lustmoordenaar van het 16-jarige meisje.

De afgelopen twee maanden zijn bij een grootschalig, internationaal onderzoek tienduizenden dna-profielen in Oostenrijk en Duitsland vergeleken met het spermaspoor dat is aangetroffen op het lichaam van Marianne. Het omvangrijke onderzoek heeft tot nu toe nog niets opgeleverd, aldus justitie in Leeuwarden. De resultaten van het dna-vergelijk met dna-banken in België en Engeland heeft justitie nog niet ontvangen. De vier landen zijn, buiten Nederland, de enige vier Europese landen die over een dna-databank beschikken.

Internationaal
dna-onderzoek in
Vaatstra-zaak






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.