Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Belastingdienst]
[Demon]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]
[CMG]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[Primafoon]

Lee Towers eist
internetnaam op

UTRECHT, woensdag

Lee Towers eist vrijdag in kort geding voor de rechtbank in Amsterdam de internetdomeinnaam www.leetowers.com op. Volgens zijn advocaat W. Hoorneman is het internetadres geregistreerd door het bedrijf Euro Partners Informatici in Den Bosch, met de bedoeling het door te verkopen aan Towers.

Volgens Hoorneman probeerde Towers het adres in de Verenigde Staten te registreren, maar ontdekte hij dat het bedrijf in Den Bosch hem al voor was geweest. Toen Towers contact opnam, kreeg hij te horen dat hij de domeinnaam voor een nog onbekend geldbedrag kon overnemen. Het registreren van een domeinnaam kost enkele honderden guldens.

Een typisch geval van een ondernemer die bekende namen reserveert om ze later door te verkopen en daarop fors winst te maken, aldus Hoorneman. Europartners heeft zeker tientallen namen geregistreerd, waaronder die van Ron Brandsteder, Pipo de Clown en John Kraaijkamp jr.

Internationaal gaan
Towers heeft al een Nederlandse internetdomeinnaam www.leetowers.nl, maar omdat ,,hij internationaal wil gaan'' wil hij ook het com-adres gaan gebruiken. Volgens Hoorneman heeft Towers zijn naam als merk en als handelsnaam gedeponeerd. Door het domein te registreren zou Euro Partners daar inbreuk op maken.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke zaak in kort geding wordt uitgevochten. Eerder besliste de rechter dat enkele merkhouders hun domeinnaam terug moesten krijgen, zoals ohra.com, deltalloyd.com en ptt-telecom.com.

Directeur A. Akkermans van Euro Partners zei dinsdag dat Towers het internetdomein kosteloos kan krijgen. Akkermans stelt nog voor kerst met een nieuw domeinnaaminitiatief te komen, ,,waarmee we een stuk bewustzijn willen kweken bij de Nederlandse bevolking. Van de mensen heeft 99 procent nog niets laten registreren''.

Akkermans stelt dat het niet gaat om een commercieel product, maar dat er sprake is van ideële bewegingen. Akkermans belooft dat mensen wier naam nu is geregistreerd, niets hoeven te betalen als ze die claimen bij zijn bedrijf.

Het kort geding is overigens nog niet van de baan. Hoorneman heeft nog niets gehoord van Akkermans of diens advocaat en wil het kort geding dus gewoon door laten gaan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.