Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
8 december 1999
 

[Belastingdienst]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]
[Demon]
[Primafoon]
[BOL]

Huisarrest bejaarden tijdens oud en nieuw

Van onze correspondente - MOORDRECHT, woensdag

Een aantal bewoners van Zorgcentrum Moerdregt in Moordrecht, die normaal in de gezamenlijke ruimte oud en nieuw vieren, zullen de millenniumwisseling noodgedwongen eenzaam en alleen op hun kamer moeten doorbrengen. De directie heeft dit besloten om problemen rond een eventuele liftstoring voor te zijn.

"Heel vervelend", meent medewerkster Mieke van Gerven. "Maar rolstoelafhankelijke bewoners kunnen nu eenmaal geen twee tot vier trappen oplopen en we hebben beneden maar één logeerbed."

Naaste familieleden van de bewoners zijn over het millenniumnoodplan ingelicht. Hierin wordt ook gevraagd een extra deken of sprei af te geven, zodat de ouderen het toch lekker warm hebben wanneer de stroom daadwerkelijk uitvalt.

Het plan meldt eveneens dat brandende kaarsen deze avond absoluut verboden zijn. In plaats daarvan krijgen alle 42 bewoners een moderne uitvoering van de scheepslamp cadeau. Op batterijen uiteraard.

De 85-jarige Carolina van Lochem en haar vriendin Nel Brandsen (87) zijn razend enthousiast over het presentje dat in geval van nood ook dienst kan doen als looplamp. Van Lochem: "We hebben de lampen alleen nog maar gezien. We krijgen ze nog niet. Ze zijn bang zijn dat wij er mee gaan spelen zodat op oudejaarsavond de batterijen leeg zijn."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.