Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
4 december 1999
 

[Vacatures]
[EUBOS.NL]
[Qxl]
[PC Thuis]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Bestuur FC Den Bosch stapt op

  DEN BOSCH, zaterdag

Niet vanwege de slechte sportieve prestaties, maar wegens wanbeleid in technisch en financieel beleid is het bestuur van FC Den Bosch met onmiddellijke ingang afgetreden. De bestuursleden, onder leiding van voorzitter Jan Schouten, vonden dat ze onder de huidige omstandigheden niet meer optimaal konden functioneren. Het afgetreden bestuur neemt, in beginsel niet langer dan tot 1 januari 2000, de lopende zaken waar.

Uit een marktonderzoek is onlangs gebleken dat FC Den Bosch, vorig seizoen gepromoveerd naar de KPN Telecompetie als kampioen van de Toto Divisie en nu hekkensluiter met zes punten uit vijftien duels, kandidaatsponsors voor de tegenwoordig gehanteerde prijzen te weinig kan bieden. "Uit het rapport kwam naar voren dat FC Den Bosch slechts het dienstenpakket van een club tussen de 7e en 12e plaats van de Toto Divisie te bieden heeft," aldus Jos van de Wouw, demissionair secretaris.

Volgens Van de Wouw is er geen sprake van paniek bij de club. "Er zijn hier geen toestanden, zoals bijvoorbeeld bij Volendam. Spelers en staf hoeven niet bevreesd te zijn voor hun salarissen. FC Den Bosch is een van de negen organisaties in het betaald voetbal met een gezonde huishouding en een positief eigen vermogen. Het is wel zo dat het een voortdurende strijd is om een dekkingsplan voor een gezonde liquiditeitssituatie te realiseren."

Het bestuur van FC Den Bosch is mede naar aanleiding van het rapport van het zogenoemde vergelijkende 'benchmarkonderzoek' tot de conclusie gekomen dat er bij grote delen van het bedrijfsleven in Den Bosch onvoldoende platform bestaat om de marktcomforme prijzen in rekening te kunnen brengen die opwegen tegen de in het profvoetbal sterk gestegen kosten.

Van de Wouw: "De club ondervindt wel degelijk brede steun. Maar de promotie naar de KPN Telecompetitie brengt nu eenmaal hogere financiële lasten met zich mee. Bovendien hebben we de nieuwbouw van het stadion op ons genomen. De club moest daaraan zo'n drie miljoen bijdragen. Die financiering is voor zeventig procent rond. Voor het restbedrag hebben we geen bronnen kunnen aanboren. Daaruit heeft het bestuur nu de consequenties getrokken. Nogmaals, er is absoluut geen reden voor paniek. Er zal geen bloed vloeien. De eerste prioriteit is het formeren van een nieuw bestuur."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.