Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
4 december 1999
 

[BOL]
[CMG]
[Belastingdienst]
[ABN AMRO]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Moord op bakker schokt Baarn

Van onze correspondent - BAARN/PURMEREND, zaterdag

De donderdagavond gepleegde moord op de alleenstaande banketbakker Ton Oudwater (37) uit Baarn heeft in zijn woonplaats veel stof doen opwaaien.

Het slachtoffer was eigenaar van twee luxe bakkerijen in de gemeente. Hij woonde boven zijn filiaal aan de Laanstraat. In dit pand is bovendien een lunchroom gevestigd, die vooral door de beter gesitueerden in het Gooise villadorp wordt bezocht. De bakkerij/konditorei was gisteren echter dicht. Voor de weinige inwoners van Baarn die nog niet wisten wat er was gebeurd, was op de deur een briefje geplakt met de mededeling dat de winkel in verband met een tragische gebeurtenis was gesloten.

Op de plaats van de moord, enkele tientallen meters verderop in de straat, lagen ter herinnering enkele bossen rozen van zijn familie en bekenden. Aan de bloemen hingen kaartjes met teksten als: "We zullen je missen" en "Ze hebben ons lieve kleine broertje vermoord." Oudwater werddonderdagavond om tien uur doodgeschoten. De dader loste meerdere schoten met een pistool.De banketbakker werd kort daarna door geschrokken omwonenden op straat aangetroffen. Het slachtoffer overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Volgens de politie zagen getuigen vlak na de moord een man wegrennen. In Baarn gaat ook het verhaal dat een personenauto direct na de schoten hard achteruit wegreed. Deze wagen zou vervolgens via een parkeerterrein zijn ontkomen. Tijdens het manoeuvreren in de smalle Laanstraat schampte de chauffeur nog de pui van een modezaak. De politie kon deze versie gisteren niet bevestigen. Het motief voor het gruwelijke misdrijf is nog onbekend. Het is evenmin duidelijk of er geld of goederen worden vermist die het slachtoffer mogelijk bij zich had.

Omdat Oudwater kort voor het drama nog in zijn auto had gereden, wordt de wagen door de technische recherche onderzocht. Inmiddels doen allerlei geruchten in Baarn de ronde. Volgens een van de verhalen zou de banketbakker met de dagomzet van zijn winkels op weg zijn geweest naar de bank en werd hij het slachtoffer van een uit de hand gelopen roofoverval. Een andere variant vermoedt een afrekening. De woordvoerster van politie wees er in dat verband op dat de bakker geen bekende van justitie is. Gisteren werd een twintig man sterk rechercheteam geformeerd om de zaak verder te onderzoek.

De politie Zaanstreek/Waterland heeft gisteren een al even sterk team op de been gebracht in verband met de moord donderdagavond op de 32-jarige Ronald Budding uit Purmerend.Het slachtoffer werd rond negen uur doodgeschoten in zijn woning aan de Vlasstraat. De dader stond buiten op straat en schoot meermalen op de bewoner, toen die voor het raam van zijn keuken stond. Uit buurtonderzoek is inmiddels gebleken dat getuigen iemand onmiddellijk na de aanslag zagen wegrennen. Net als in Baarn overleed het slachtoffer ter plaatse. De politie Zaanstreek/Waterland roept getuigen op zich te melden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.