Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
1 december 1999
 

[EUBOS.NL]
[Cybercard]
[Vacatures]
[PC Thuis]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Zaalvoetbalregels aangepast

Van onze speciale verslaggeefster - SINGAPORE, woensdag

Tijdens het internationale zaalvoetbaltoernooi Tiger 5's, waar naast Nederland onder meer wereldkampioen Brazilië en verliezend EK-finalist Spanje meedoen, zijn de spelregels op enkele specifieke onderdelen aangepast. Dat zal ook het geval zijn op het WK-kwalificatietoernooi in februari in Finland. De wereldvoetbalbond FIFA zal in een later stadium beslissen of de veranderingen blijvend zijn.

Zo mag de doelman voortaan voorbij zijn eigen helft uitgooien. Daarnaast wordt de directe vrije trap, geldend na vijf strafpunten, niet meer van twaalf maar vanaf tien meter genomen. Om de officials aan de zijkant beter hun werk te laten doen, wordt er in het vervolg gewisseld vanuit een aangegeven vak voor de reservebank en niet langer bij de middenlijn. De FIFA wil met deze aangepaste regels meer doelpunten forceren en de efficiëntie dienen.

Voor Oranje-bondscoach Nico Spreij kreeg het met 320.000 gulden gedoteerde Aziatische toernooi, dat van vandaag tot zondag duurt, meteen een andere lading. "We hoorden het pas bij aankomst. Buiten de strijd om het geld en de eer, gaat het er tijdens dit toernooi ook om hoe wij met de nieuwe spelregels omgaan. Dat we er nu al mee kunnen oefenen, betekent voor ons straks waarschijnlijk voordeel in Finland."

In Scandinavië zullen naast het gastland, Israël, Wit-Rusland, Joegoslavië en Nederland strijden om een toegangsbewijs voor het WK-zaalvoetbal van volgend jaar.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.