Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
1 december 1999
 

[Veilinghal]
[Autosite]
[Vacatures]
[BOL]
[Siteshopper]

Twee massagraven
aan grens van
Mexico ontdekt

Van onze correspondent - NEW YORK, woensdag

Twee massagraven, die maandag in Mexico bij de grens met de Verenigde Staten zijn aangetroffen, bevatten de lichamen van mogelijk meer dan honderd mensen die de afgelopen jaren zijn vermoord door een Mexicaans drugskartel.

Onder de slachtoffers bevinden zich volgens de Amerikaanse justitie veel politie-informanten, die onder meer de FBI en de Drug Enforcement Administration (DEA) hielpen bij de strijd tegen de Mexicaanse drugsmaffia. Deze wordt verantwoordelijk gehouden voor de smokkel van miljarden guldens aan cocaïne naar de VS.

De Mexicaanse minister van Justitie, Jorge Madrazo, verklaarde gisteravond dat minstens 22 Amerikanen tot de slachtoffers behoren. De massagraven zijn ontdekt op twee afgelegen landerijen ten zuiden van de Mexicaanse grensplaats Ciudad Juarez, op een steenworp afstand van het Texaanse El Paso aan de Rio Grande-rivier.

Onder zware bewaking van het Mexicaanse leger zijn enkele honderden forensische experts van de FBI gisteren begonnen aan de gruwelijke taak om de lijken op te graven. Bij de grootscheepse actie zijn door de FBI dezelfde experts ingezet die eerder actief waren bij onderzoeken naar massagraven in Bosnië. De FBI heeft laboratoria in El Paso geopend voor DNA-tests om de identiteit van de slachtoffers vast te stellen.

Ciudad Juarez staat bekend als een bolwerk van drugsbaronnen, waar sinds begin jaren negentig meer dan 200 mensen spoorloos zijn verdwenen. De stad is in de greep van een bloedige strijd om de macht in de drugshandel na het wegvallen van de leider van het Juarez-kartel, Amado Carrillo Fuentes, alias 'Lord of the Skies'. Fuentes kwam om het leven toen hij plastische chirurgie onderging om zijn ware identiteit te verhullen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.