Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
1 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Belastingdienst]
[Compu'Train]
[Scoot]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]

Zoektocht naar lijkje van Nathalie

door Joan van den Dungen - MAASTRICHT, woensdag

Ten noorden van Maastricht is gistermorgen een uitgebreide zoektocht gestart naar het lichaam van het sinds 1991 vermiste Belgische meisje Nathalie Geysbregts (10). Volgens justitie gaat het om de grootste zoekactie sinds de zaak-Dutroux.

De in België geboren pedofiel en seriemoordenaar Michel S. (57), die in ons land een celstraf van 20 jaar uitzit wegens moord op drie kinderen, is inmiddels officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de ontvoering van de kleine Nathalie. Het kind verdween op 26 februari 1991 spoorloos toen zij op weg naar school op de bus stond te wachten in haar woonplaats Leefdaal (B).

Een team van zo'n 30 Belgische en Nederlandse deskundigen zal met lijkenspeurhonden een bos- en heidegebied van zo'n 150 meter lengte, pal langs de snelweg A2 tot op de centimeter gaan uitkammen.

Vrachtwagenchauffeur Michel S. werd eerder al aan de tand gevoeld over de verdwijning maar hij hield steeds vol dat hij die dag in het Franse Metz was en de tachograaf uit zijn truck leek dat te bevestigen.

Geknoei met tachograaf
Volgens justitie echter heeft de trucker zich een alibi verschaft door op zeer geraffineerde wijze met de tachograaf te knoeien. De kindermoordenaar moet die dag wel degelijk in Leefdaal en in Maastricht zijn geweest. Zo zou hij, volgens bronnen binnen het onderzoeksteam, met een creditcard hebben betaald bij een benzinepomp langs de A2.

De politie heeft daarnaast uit de tachograafgegevens kunnen afleiden dat de wagen ruim drie minuten heeft stilgestaan op de vluchtstrook nabij knooppunt De Geusselt in Maastricht. Justitie vermoedt dat S. vanaf die plaats het lichaam van het meisje heeft gedumpt in het afgelegen heidegebied. Op soortgelijke wijze ontdeed hij zich van zijn andere slachtoffertjes.

Het terrein langs de snelweg wordt de eerste dagen minutieus verkend. Vervolgens zal een 20 centimeter dikke humuslaag met de grootste voorzichtigheid omgeploegd worden. De 30 lijkenspeurders worden hierbij geassisteerd door enkele archeologen.

Het dossier Nathalie werd in april dit jaar heropend na een tip van een oude celmaat van S., aan wie de trucker de gruwelmoord opgebiecht zou hebben. "We hebben bouwstenen genoeg die precies in elkaar passen", verklaarde de Belgische persprocureur Theo Jacobs van het parket in Leuven.

Voor de inmiddels gescheiden ouders van Nathalie Geysbregts is de spanning zo hoog opgelopen, dat de procureur des konings een psycholoog heeft ingeschakeld gedurende de zoekactie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.