Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
1 december 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[CMG]
[BOL]
[Belastingdienst]
[Compu'Train]
[Eurocard/Mastercard]
[Scoot]

Woede om boete-stunt
van internetbedrijf

door Dominique Weesie - AMSTERDAM, woensdag

Notoire snelheidsovertreders kunnen hun verkeersboete binnenkort gewoon declareren. Enige voorwaarde is dat zij op de snelweg reclame maken voor een nieuw internetbedrijf.

Daarvoor moet een sticker achter op de auto worden geplakt met daarop de naam van het bedrijf en het internetadres (www.baldie.nl). Wie vervolgens te hard rijdt en door de politie wordt betrapt, krijgt na toezending van het bewijsmateriaal (de door de politiecamera gemaakte foto) de boete volledig vergoed.

De actie loopt van 1 februari tot en met 29 februari volgend jaar en geldt voor alle overtredingen die zijn begaan op de snelweg. Bij boetes, die zijn uitgedeeld binnen de bebouwde kom of in het buitenland, kan geen aanspraak worden gemaakt op de vergoeding. Zo heeft S. van der Velden van het bedrijf Surfboard desgevraagd bevestigd.

Geen vrijbrief
Van der Velden benadrukt dat er per nummerbord slechts één boete zal worden vergoed tot een maximum van tweehonderd gulden. "Onze campagne is dan ook geen vrijbrief om gedurende een maand als een dolle over de Nederlandse wegen te scheuren. Het is slechts een pleister op de wond, wanneer je onverhoopt toch een bekeuring aan je broek krijgt. Vaak gaat het immers om snelheidsoverschrijdingen van luttele kilometers", aldus Van der Velden, die verwacht dat de reclamestunt zijn bedrijf maximaal enkele honderdduizenden guldens gaat kosten.

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) is niet blij met deze spraakmakende reclamestunt en heeft al aangekondigd alles in het werk te zullen stellen om de actie te dwarsbomen.

"Een automobilist krijgt niet zomaar de foto thuisgestuurd. Daarvoor kennen we gelukkig de privacy-wetgeving in Nederland", aldus KLPD-zegsman J. Bennink, die echter toegeeft dat wanneer, een overtreder erop staat, zijn foto kan komen bekijken op het bureau en daarvan zelfs eventueel een afdrukje van kan meekrijgen. "Maar als wij in februari opeens worden overspoeld met verzoeken om foto's van snelheidsovertredingen, denk ik niet dat we erg behulpzaam zullen zijn."

Ook het landelijk openbaar ministerie keurt de actie af. "De digitale snelweg kent misschien geen snelheidsbeperkingen, maar voor de Nederlandse snelwegen gelden andere regels. We hopen dan ook dat het bedrijf zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg gaat en de actie af blaast. Dit gaat namelijk ten koste van de verkeersveiligheid", aldus woordvoerder J. Simonis.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.