Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
30 november 1999
 

[PC Thuis]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[TopCarrieres]
[V & L informatica]
[BOL]

Overgang gironetters
verloopt erg moeizaam

door Alfred Monterie - AMSTERDAM, dinsdag

De overgang van Gironetters naar de gratis internetdienst Freeler gaat gepaard met veel problemen. Door een fout in de meegeleverde cd-rom wordt de helpdesk overstelpt met verzoeken om bijstand. Daarbij plegen de wachttijden zo ver op te lopen dat Freeler voor deze groep inmiddels een gratis telefonisch hulpnummer heeft ingesteld met een aparte bemanning. Het betreft hierbij ongeveer 10.000 voormalige Gironetgebruikers.

Een woordvoerder van Freeler heeft de moeilijkheden gisteren bevestigd. Als tweede maatregel heeft de ING besloten Gironet nog even in de lucht te houden totdat de problemen bij de installatie van de nieuwe software zijn opgelost. Aanvankelijk zou Gironet al midden vorige week buiten gebruik worden gesteld. De 70.000 Gironet-abonnees hebben de aanbeveling gekregen over te gaan naar Freeler.

Freeler heeft eerder te lijden gehad onder de enorme toestroom van gebruikers. Mensen hadden hun betaalde abonnement opgezegd en zich aangemeld voor gratis internet-toegang. Om de helpdesk te ontlasten was gekozen voor een geleidelijke distributie van cd-roms. Daardoor kwamen sommigen die al van hun oude abonnement af waren, zonder internet-toegang te zitten. De vorige week is overigens de laatste groep uitgeleverd.

Sinds 1 augustus hebben zich 350.000 mensen bij Freeler laten registreren. Het aantal actieve gebruikers ligt momenteel boven de 200.000. Pas als iedereen de toegang heeft geregeld, wordt duidelijk hoe hoog het aantal actieve gebruikers is. Door de lage registratiekosten van ƒ5 zouden er nogal wat inschrijvingen zijn binnengekomen van mensen die Freeler alleen maar willen uittesten, zonder dat het tot veel actief gebruik komt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.