Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
30 november 1999
 

[PC Thuis]
[Veilinghal]
[V & L informatica]
[BOL]
[TopCarrieres]
[ABN AMRO]

FNV stelt nieuwe looneis op 4 pct.

Van een onzer verslaggeefsters - AMSTERDAM, dinsdag

De vakcentrale FNV heeft gisteren onder druk van aangesloten bonden haar looneis van 3 procent voor de cao's van volgend jaar verhoogd naar 4 procent. Naast de loonsverhoging eist de FNV ook een half procent voor "goede" doelen als kinderopvang, vermindering van de werkdruk en de scholing.

De vakcentrale wil wel dat er zo veel mogelijk eenjarige contracten worden afgesloten. "Wij zijn niet blind voor de toekomstige ontwikkelingen. Niemand kan zeggen hoe de Nederlandse economie er volgend jaar voor staat", aldus FNV-cao-coördinator H. van der Kolk. Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt de looneis veel te hoog. "Het is schadelijk voor de Nederlandse concurrentiepositie en de werkgelegenheid", aldus VNO-NCW.

Door de aanhoudende economische groei en de voortdurende berichten over de gigantische loonstijgingen van topmanagers besloot de FNV-vakcentrale de centrale looneis naar boven bij te stellen. Daarbij wijst 's lands de grootste vakcentrale op de toenemende werkdruk als gevolg van de krappe arbeidsmarkt.

Al eerder koersten de grootste bonden van de vakcentrale, FNV Bondgenoten en de ambtenarenbond Abvakabo, aan op een looneis van 4 procent. De Bouw- en Houtbond zette in op een looneis van 3,5 procent en ook de journalistenvakbond NVJ, de horecabond en de onderwijsbond Aob willen een sterkere loonstijging. "De kaderleden hebben een niet mis te verstaan signaal afgegeven", aldus cao-coördinator H. van der Kolk.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.