Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
30 november 1999
 

[ABN AMRO]
[Veilinghal]
[BOL]
[V & L informatica]
[PC Thuis]
[TopCarrieres]

Corus sluit staaldivisie

IJMUIDEN, dinsdag

Corus, het voormalige Hoogovens, gaat de divisie IJmuiden Long Products (IJLP) afbouwen om in 2001 definitief haar deuren te sluiten. Gedwongen ontslagen zijn volgens Corus niet aan de orde. Bij het bedrijfsonderdeel in IJmuiden werken 590 mensen.

De aanschaf van een elektro-oven had Lange Producten (onder meer smeed- en betonstaal) overeind kunnen houden. De investering van tientallen miljoenen past "onvoldoende in de strategische keuzes", aldus Corus.

Het Brits-Nederlandse bedrijf, ontstaan uit de fusie tussen British Steel en Hoogovens pompt niet langer geld in IJLP omdat het zich voortaan richt op producten en diensten met een hogere toegevoegde waarde.

De vechtmarkt noemt Corus als de reden om de IJmuidense staalpoot te sluiten. De vakbonden hebben geen goed woord over voor "de eerste reorganisatie van Corus". "Het bestuur heeft jarenlang het personeel bewust valse hoop gegeven", aldus een reactie van FNV Bondgenoten.

"Het is buitengewoon teleurstellend dat zeshonderd arbeidsplaatsen verloren gaan", meent bestuurder A. van der Molen van De Unie dan ook. "Het is opvallend dat IJLP niet past bij de strategie van Corus, terwijl dat bij Hoogovens wel altijd het geval was. Het concern heeft toch niet voor niets de divisie de afgelopen zes jaar gereorganiseerd?"

De herstructurering heeft volgens hem geleid tot behoorlijke winsten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.