Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
30 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Scoot]
[Belastingdienst]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]
[Compu'Train]
[EUBOS.NL]
[Euromatch/Brunel]
[CMG]

Peper: Meer salaris
voor randstad-agent

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, dinsdag

Minister Peper (Binnenlandse Zaken) wil politiemensen in de randstad meer salaris geven dan agenten in de rest van het land. Peper wil het voorstel bespreken met de politiebonden.

Een van de redenen voor een hogere beloning is dat het werk van de politie in de grote steden vaak zwaarder is dan in de andere regio's. Daarnaast moet het hogere salaris meer politieagenten naar het westen van het land trekken omdat daar veel meer vacatures zijn.

Een ander argument is volgens Peper dat iemand die in de randstad bij de politie werkt minder met zijn geld kan doen dan de collega's in de rest van het land. "Een gulden in Amsterdam is minder waard dan in bijvoorbeeld Drenthe. Denk alleen maar aan huisvesting", aldus Peper.

De PvdA'er verwacht niet dat de hogere beloning al op korte termijn kan worden ingevoerd. "Dat duurt naar verwachting vijf tot tien jaar", aldus Peper.

De landelijke politiebond NPB voelt niets voor het plan. Zoiets is niet te verkopen aan agenten in probleemwijken als het Arnhemse Spijkerkwartier of de Groningse Oosterparkwijk vindt de bond. Volgens de NPB zet verbetering van de arbeidsomstandigheden meer zoden aan de dijk.

EK 2000

Peper overweegt verder de overuren van de agenten in de aanloop naar het EK 2000 en tijdens het voetbalkampioenschap uit te betalen. Daardoor kan worden voorkomen dat er een stuwmeer van vrije uren ontstaat, die de politie in de maanden na het EK 2000 massaal gaat opnemen.

Peper wordt gesteund door een Kamermeerderheid van onder meer het CDA, PvdA en D66, die er juist bij de PvdA-bewindsman op had aangedrongen om de overuren van de komende maanden niet in vrije tijd uit te betalen. De minister wil eerst onderzoeken hoeveel geld het voorstel gaat kosten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.