Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Cybercard]
[PC Thuis]
[Vacatures]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Pollux met één been in Champions League

Van onze volleybalmedewerker - OLDENZAAL, maandag

Voor de volleybalsters van Arke/Pollux staat de deur naar de Champions League wagenwijd open. De landskampioen uit Oldenzaal won de eerste ronde van de plaatsingswedstrijd tegen het Zweedse Örebrö met klinkende cijfers (25-20, 25-20, 25-13). Komende zondag heeft de ploeg van trainer Jan Berendsen in de uitwedstrijd een set nodig om zich bij de beste zestien clubteams van het continent te voegen.

Echt tevreden was Jan Berendsen nu ook weer niet. "Het was niet flitsend. We speelden niet zoals ik had gehoopt en dat had waarschijnlijk iets met de spanning te maken." De prachtige club uit het oosten des land had dan ook niet geheimzinnig gedaan over de doelstelling. Het bereiken van de Champions League was als een keiharde doelstelling geformuleerd. En dan is de kans groot dat de zenuwen een jonge ploeg parten gaan spelen. Maar in de uitverkochte sporthal wierp de thuisploeg gaandeweg het duel de nervositeit van zich af. En bij 14-13 in de derde doorgang werd er zelfs een kleine stunt uitgehaald. Met spelverdeelster Diana Rademakers aan service stond Pollux geen enkele punt meer af. Elf keer achtereen werd de aanval van Örebrö met succes afgeslagen.

Dankzij deze uitstekende laatste set heeft Pollux zondag zelfs bij een 3-0 nederlaag kans om door te gaan naar de Champions League. Maar zo ver wil de Nederlandse nummer een het absoluut niet laten komen. "Als we ons maar goed voorbereiden moeten we natuurlijk gewoon een set winnen", zegt Berendsen. "Maar we moeten wel alert blijven want we spelen daar in een gigantisch grote hal. Dat is voor onze ploeg best lastig. Zo was het voor Örebrö ook moeilijk om hier te spelen. Dat team had echt het gevoel dat ze in een doodskist terecht was gekomen."

Als de kwalificatie eenmaal een feit is, beseft Berendsen zich terdege dat zijn team het tussen de beste ploegen van Europa erg moeilijk zal krijgen. "We zijn een ploeg in opbouw en zullen van de topteams best eens een flink pak slaag krijgen. Maar daar leren we alleen maar van. We weten precies wat we willen. In de komende drie jaar gaan we stapje voor stapje richting de Europese top. Dat is in een volleybalstad als Oldenzaal best haalbaar. Maar dan moeten we wel meer gaan trainen en speelsters kunnen vrijkopen van werk of studie. En om dat te kunnen moeten we nog meer steun hebben van het bedrijfsleven. Ook daar wordt hard aan gewerkt."

De vrouwen van Schipper/Martinus slaagden er net niet in de achtste finale van de strijd om de CEV-Cup (Europa Cup III) te bereiken. Tijdens een vierkamp in Finland was CSKA Moskou in het beslissende duel te sterk. Facopa/Weert had in het Zwitserse Luzern meer succes.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.