Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Cybercard]
[PC Thuis]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]

Oog van de meester doet nog geen wonderen

door Wim Neeskens - DOETINCHEM, maandag

Ronald Koeman heeft een eerste indruk gekregen van Vitesse, maar erg tevreden over de verrichtingen van de Arnhemmers tegen De Graafschap (2-2) kan hij zeker niet zijn. Daarvoor ging te veel mis bij de Arnhemse topclub in wording. "Ik heb een aardige wedstrijd gezien, maar ik ga Vitesse eerst wat meer bekijken voordat ik een mening geef", zei hij.

Vitesse mag achteraf in deze streekderby blij zij met het gelijke spel. De Graafschap creëerde zich meer kansen, maar sprong er slordig mee om. De Graafschap was tot de tanden toe bewapend om naaste buur Vitesse de punten afhandig te maken. Dat lukte vorige week al aardig tegen Fortuna en werd tot tevredenheid van het 9800 man publiek tegen Vitesse voortgezet.

"We moeten het nu eenmaal hebben van inzet en bezieling. Met een goede veldbezetting daarbij. Dan is er van dit ploegje met wat versterking erbij best wat te maken", vond McDonald.

Vitesse heeft na een moeizame start de weg naar boven hervonden. De nieuwe technische staf, Sturing en Jongbloed, die tot de winterstop aan het roer mogen blijven (Koeman neemt 1 januari de zaak over) is na overwinningen op Roda JC, FC Utrecht en Heerenveen onder hun leiding nog ongeslagen en dacht dat ook op basis van kwaliteit in Doetinchem het wel te kunnen klaren. Maar het liep anders. Vitesse begon wel sterk. Na nog geen twee minuten lag de bal achter de arme en vaak niet altijd even sterk keepende Ron Olyslager. Een aanval over rechts werd door Louis Laros nog gemist, maar niet door John van den Brom (0-1).

De Graafschap was echter geenszins aangeslagen en vanaf de aftrap leek de 1-1 er aan te komen. Martijn Meerdink schoot echter op de paal. Het werd evenwel uitstel van executie want de gelijkmaker kwam wel op het scorebord. Jan Vreman, de enige semi-prof in de KPN Telecompetitie, speelde de wegsprintende Hazem Eman aan: 1-1.

De Egyptische international, bij de vorige trainer Morales zelfs naar de tribune verwezen, bewees daarna nog eens zijn grote waarde voor De Graafschap, door een fraaie pass van Dennis den Turk na bijna een half uur te verzilveren (2-1).

Even leefde Vitesse op, maar Zongo vond Olyslager op zijn weg en Stefanovic schoot tot opluchting van Olyslager tegen zijn handen aan. Maar ook Meerdink liet in goede positie de kans op 3-1 liggen.

Vrij snel na rust had De Graafschap opnieuw de defensie niet goed voor elkaar. Mark van Hintum mocht een hoge voorzet afleveren. De kleine Purrel Fränkel kon niet bij de bal, wel Pierre van Hooydonk die door een woud van benen raak schoot: 2-2.

De geblesseerde Eman, de smaakmaker moest er met een blessure af, maar Tumba maakte het de Arnhemmers nog moeilijk genoeg en had zelfs een goede kans op 3-2. De krachten vloeiden wat weg bij de superboeren en Vitesse loerde op de bevrijdende winnende treffer. Tevergeefs. Dat kon ook Ronald Koeman vanaf het ereterras vaststellen.


De Graafschap - Vitesse 2-2 (2-1).3. Van den Brom 0-1, 22. Emam 1-1, 27. Emam 2-1, 51. Van Hooijdonk 2-2. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 9800. Gele kaart: Lindenbergh (De Graafschap), Van Hintum, Laros (Vitesse).


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.