Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[PC Thuis]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Qxl]

Luc Nilis: "We zijn bestolen!"

door Henk Evenblij - ROTTERDAM, maandag

Roelof was niet zuinig met kaarten. Als ware hij de Goedheiligman zelve, zo strooide hij met prenten. Luinge lustte er gistermiddag tijdens lunchtijd wel pap van. Een heel elftal ging op de bon. De Groningse fluitist hield echter de Gold Card keurig op zak. Niemand anders dan hijzelf kwam daar voor in aanmerking. Niet dat Roelof de eerste topper van het seizoen beïnvloedde, maar niemand had er bijvoorbeeld van opgekeken wanneer Feyenoord al na acht minuten met tien verder had gemoeten, toen Jean-Paul van Gastel de doorgebroken PSV'er Ruud van Nistelrooy tackelde.

Daarmee was overigens wel de trend gezet. Erg veel fouten maakte Luinge niet, al had hij Feyenoord nooit een strafschop mogen geven omdat Cruz in tweede instantie buitenspel stond. Voor het eerst wist titelkandidaat PSV niet te scoren. Het had bij vlagen het beste van het spel en vandaar dat er na afloop niet al te zwaar aan de tweede nederlaag werd getild.

"Hier verlies je het kampioenschap niet," stelde aanvoerder Luc Nilis vast. "We houden geen prettig gevoel aan deze wedstrijd over om de simpele reden dat we goed hebben gespeeld en ook met tien nog de beste mogelijkheden kregen. Ook nu is het bewijs geleverd dat er op het hoogste niveau vreemde beslissingen worden genomen. Op Ruud (Van Nistelrooy) werden twee overtredingen begaan waar Feyenoord heel goed bij weg kwam. Ik kan rustig stellen dat we vandaag bestolen zijn."

PSV voelde zich duidelijk genaaid . Bij doelman Ronald Waterreus kwam na het turbulente treffen nog de stoom uit zijn oren. "Bij die situatie voor de strafschop kreeg Cruz de bal in buitenspelpositie aangespeeld. Nee, hier word je niet vrolijk van. Helemaal niet omdat wij goed speelden en onnodig hebben verloren. Dit doet zeer, want als we hier een keer van Feyenoord hadden kunnen winnen, dan was het vandaag wel."

Topscorer Ruud van Nistelrooy had zo even de tv-beelden gezien en concludeerde: "Van Gastel had rood moeten hebben. Hij haalde me onderuit toen ik was doorgebroken." De superspits kreeg voor de rust nog een vrijwel niet te missen kans. Maar net als in het verleden Hans van Breukelen speelde ook hem een polletje parten. "Het was een goeie kans, maar de bal stuitte net op. Toch heb ik het gevoel dat we goed hebben gespeeld. Dat is het ook het enige lichtpuntje, want we blijven toch met een enorme kater zitten."


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.