Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[Qxl]
[Cybercard]
[PC Thuis]

KNVB naar zes districten

door Bab Barens - AMSTERDAM, maandag

De algemene najaarsvergadering amateurvoetbal heeft zoals verwacht weinig spectaculaire zaken opgeleverd. Het grote 'vuurwerk' wordt in de voorjaarsvergadering verwacht wanneer de beslissingen inzake ondermeer het afschaffen van de amateurbepalingen, het invoeren van de topklasse, een masterplan 'voetbal en Jeugd' aan de orde zijn. Voorstellen die kort geleden nog eens uitvoerig door bondsvoorzitter Jeu Sprengers in een persoonlijke brief aan de leden van de bondsvergadering werden geformuleerd.

Afgelopen zaterdag viel één belangrijke beslissing. Het verder optimaliseren van het districtenstelsel. De KNVB wil met ingang van 1 juli 2001 het aantal districten verder terug brengen van negen naar zes. De schaalvergroting moet dan uiteindelijk leiden tot kwaliteitsverbetering van de organisatie. Om de plannen verder tot uitvoer te brengen kreeg het bestuur amateurvoetbal het groene licht van de afgevaardigden, met de restrictie dat dit niet de huidige vorm van de competitie aantast en ook in financieel opzicht geen grote wijzigingen komen.

Volgens het bestuur amateurvoetbal kleven er thans grote problemen aan het handhaven van negen districten. Op dit moment hebben de afgevaardigden van de drie grote districten in de vergadering amateurvoetbal meer invloed dan de vertegenwoordigers van de zes kleinere districten. Daarnaast zijn de vaste kosten van de kleinere districten onevenredig groot.

Genoemde ingreep kan voor de vaste medewerkers van de KNVB in Zeist en de negen districten consequenties hebben. Of hierdoor gedwongen ontslagen zullen vallen is nog niet bekend. Op dit moment vindt hierover met de ondernemersraad en vakbonden overleg plaats.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.