Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]
[Qxl]
[PC Thuis]

Tafeltennis Europees uitgeteld

Van onze tafeltennismedewerker - AMSTERDAM, maandag

De laatste twee vertegenwoordigers in de Europa Cup-toernooien tafeltennis zijn in de kwartfinales uitgeschakeld. Het vrouwenteam van Hectas/DTK overleefde het toernooi van de landskampioenen niet. Het Italiaanse Castelgoffredo was met 4-2 sterker. In het Nancy Evans-toernooi (EC II), eveneens bij de vrouwen, was NAK/Den Helder kansloos tegen de Hongaarse ploeg Matas (1-4).

Hectas had de pech dat het niet kon beschikken over Bettine Vriesekoop. De oud-Europees kampioene, die komende zondag haar debuut maakt als invaller-coach bij Lelystad United, heeft onlangs een zoon gekregen. Ze is waarschijnlijk pas weer in de voorjaarscompetitie beschikbaar voor het spelen van competitiewedstrijden voor de club uit Klazienaveen.

Nu kwam het bij Hectas vooral aan op Ni Xia Lian, die inderdaad geen fout maakte. De Europese kampioene had geen problemen met Negrisoli (21-16, 21-12) en Arisi (21-13, 21-14). Maar Melissa Muller, Jana Timina en het dubbel Lian/Muller kwamen niet aan scoren toe. Muller speelde nog wel redelijk, maar Timina ging er in de laatste partij met een kolossaal verschil af tegen de Chinese Ling: 9-21 en 3-21.

Einde verhaal voor Hectas, maar het goede nieuws was wel dat de Klazienaveense success-story ook komend seizoen wordt voortgezet. Volgens Herman Friskes, die jarenlang hoofdsponsor was, is de financiering ondanks het stoppen van Hectas voor het seizoen 2000/2001 alweer zeker gesteld.

Friskes, die niet meer aan het bedrijf Hectas verbonden is: "Volgend jaar staat er opnieuw een topteam dat Europees hoge ogen gaat gooien. Dit jaar is het jammer genoeg niet gelukt. Met Bettine hadden we wel een uitstekende kans gehad."

NAK/Den Helder had niet veel in de melk te brokkelen tegen Matas Budapest, dat kon beschikken over een topper als Otilia Badescu uit Roemenië. Badescu en ook Erdelje bleven gemakkelijk ongeslagen. Dus moest er gescoord worden tegen de derde speelster, Kertai. Die kwam alleen maar in actie tegen Jelena Timina, en dat leverde ook meteen het eerste en enige punt op voor NAK (1-4).

Stand degradatiegroep mannen: 1. Ankerstars 9-33, 2. Arboned/Westa 9-31, 3. Moret/Salamanders 9-27, 4. Scylla 9-12 (degradeert naar eerste divisie).

Stand degradatiegroep vrouwen: 1. Arboned/Westa 10- 41, 2. DOV 10-22, 3. Red Stars 10-19, 4. Hoonhorst 10- 16.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.