Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[PC Thuis]
[Vacatures]
[Cybercard]

Poolse steun voor Postma

Van onze speciale verslaggever - BERLIJN, maandag

Ids Postma kan volgend seizoen waarschijnlijk rekenen op de steun van de Poolse schaatsers Tomasz Swist en Pawel Abratkiewicz. Beide sprinters zeggen door de KNSB te zijn benaderd om als sparring-partners voor Postma te gaan fungeren. De man uit Deersum liet eerder dit seizoen al weten behoefte te hebben aan een aantal snelle jongens in zijn ploeg.

Coach Henk Gemser wilde gisteren bij de Wereldbeker sprint in Berlijn het bericht niet bevestigen. "Het is uit de lucht gegrepen", aldus Gemser, die zaterdag overigens in het Sportforum ontbrak omdat hij een reünie van het CIOS in Heerenveen wilde bijwonen. In Berlijn werden de schaatsers uit zijn ploeg (Annamarie Thomas en Ralf van der Rijst) voor deze gelegenheid bijgestaan door Gerard Kemkers, de technisch verantwoordelijke man van de andere kernploeg.

Ab Krook, topsportcoördinator van de bond, zegt dat er vrijblijvende gesprekken met de beide Polen zijn gevoerd. Het gaat hem echter te ver om nu al van een overeenkomst te spreken. "Dat er gepraat is, moet meer gezien worden als een vorm van brainstormen. Misschien dat we in de toekomst een alliantie met de twee aangaan, maar daar zal zeker geen contract aan te pas komen. Eventuele samenwerking zal absoluut een vrijblijvend karakter hebben."


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.