Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Cybercard]
[PC Thuis]
[Vacatures]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Amazones heersen in Maastricht

Van onze paardensportmedewerker - MAASTRICHT, maandag

De organisatoren van Jumping Indoor Maastricht hadden blijkbaar een vooruitziende blik. In de aankondiging van het driedaagse paardensportevenement in Maastricht sprak men van 'vrouwenpower'. Dat werd het in de grote Audi-prijs van de zondagmiddag in het drukbezochte MECC. Bij de eerste vier van de einduitslag zaten maar liefst drie amazones. De winnares kwam uit onverwachte hoek. De voor Bulgarije rijdende, en uit Nieuw-Zeeland afkomstige Samantha Mcintosh vloog met het haar felle, in Nederland gefokte paard, Royal Discovery in 31.72 seconden foutloos naar de zege, goed voor een gloednieuwe Audi A4 Avant ter waarde van meer van 60.000 gulden.

De andere amazones in de finale waren de Braziliaanse Luciana Diniz met Aegon's Lordon (derde) en de Amsterdamse Carry Huis in 't Veld, die op ijzersterke wijze met Iceberg op de vierde plaats eindigde. Blijft over de tweede plaats in de belangrijke Grote Prijs van Maastricht. Die was voor de Engelse ruiterkomiek Geoff Billington met de eveneens in Nederland gefokte Virtual Village It's Otto. De Engelse ruiter ging ervoor en leek aanvankelijk te slagen met een foutloze rit in de barrage in 31.90 sec., want niemand hield op voorhand rekening met de Nieuw-Zeelandse amazone, die later op de startlijst stond.

Als laatste in de barrage van de Grote Prijs ging Jos Lansink van start. Tot op de een na laatste hindernis in de barrage reed de eerste klas stuurman met zijn Nissan Carthago Z voor de overwinning, maar uitgerekend na de landing, schoot hij met de schimmel iets te ver door en verloor hele belangrijke tijd. Zijn verrichting was toch goed voor de vijfde plaats.

Jumping Indoor Maastricht had dit jaar als nieuwtje in de paardensport het Aegon Team Championship, waarin teams van twee ruiters met dezelfde sponsor, gedurende het gehele evenement punten verzamelden. Winnaar werd het Audi-team, bestaande uit de Duitse ruiter Ludger Beerbaum en de Nederlander Eric van der Vleuten. Het komende weekend is de ruitertop weer bijeen op Nederlandse bodem. Op donderdag begint in de RAI Jumping Amsterdam.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.