Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Cybercard]
[PC Thuis]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]

Bloemendaal moet hand
in eigen boezem steken

Van onze hockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

Het lijkt wel of landskampioen Bloemendaal wanneer het ergens anders dan op het eigen Kopje moet spelen niet meer kan hockeyen. Van de zes uitduels in deze competitie tot nu toe verloor de landskampioen er liefst vier. Ook bij HGC ging het zondag weer mis: 1-0. Na verlies tegen Hurley, Den Bosch en Klein Zwitserland, kijkt Bloemendaal nu tegen een achterstand op koploper Amsterdam van 5 punten aan. Vorige maand nog stond Bloemendaal met eenzelfde verschil trots aan kop in de hockeyhoofdklasse.

Ook na het 1-0 verlies zochten de Bloemendalers de oorzaak van het opvallend puntverlies buiten het dorp bij anderen en niet bij zichzelf. Vooral de verplichtingen voor het nationale team lijkt Bloemendaal als hofleverancier het zwaarst te treffen. Jazet liep zijn blessure in het grote Oranje op en de ingelaste conditietest van afgelopen woensdag viel al helemaal verkeerd op het Kopje.

Coach Bert Bunnik begon er al voor de wedstrijd over en zijn assistent, oud record-international Cees-Jan Diepenveen (287 interlands) deed het na het verlies nog eens dunnetjes over. Zijn spelers hadden zich woensdag keurig bij bondscoach Maurits Hendriks gemeld; de meeste HGC-internationals lieten verstek gaan. "Hij moet juist in deze periode de clubs centraal stellen en afzien van centrale trainingen van het Nederlands elftal. In de tijd dat Hendriks trainer-coach van HGC was, dacht hij er ook zo over. Nu is dat ineens anders", mokt Diepenveen nog lang na.

Wat hij vergat, was het feit dat Bloemendaal verzuimde om HGC onder druk te zetten, nadat Bram Lomans voor rust een van de zes Haagse strafcorners had verzilverd. Weliswaar kreeg Bloemendaal genoeg kansen, die overigens een voor een werden verprutst, de echte vechtlust om ook succes te hebben ontbrak.

HGC toonde dat wel en was bovendien getergd, omdat twee minuten voor het beginsignaal bij Tycho van Meer opnieuw de schouder uit de kom schoot, waardoor hij niet kon spelen. Bloemendaal ving op haar beurt het snelle verlies, na een minuut al, van Erik Jazet gelaten op. En daar zat nu juist het verschil dat uiteindelijk de knappe 1-0 HGC-winst opleverde.

 


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.