Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[Vacatures]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[PC Thuis]
[Cybercard]

Coronel bekroont seizoen in stijl

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, maandag

Tom Coronel heeft zijn succesvolle racejaar in Japan in stijl afgesloten door ook de Allstar GT-race te winnen. De kersverse Formule Nippon-kampioen die afgelopen zaterdag tot 'Beste Nederlandse autocoureur internationaal' werd gekozen, had in teamgenoot Hidetoshi Mitsusada een betrouwbare partner. Het betrof een race die niet meer voor het kampioenschap meetelde waardoor op het fraaie circuit Autopolis alle wagens zonder gewichtshandicap aan de start verschenen. Zowel in de training als race (waarin af en toe hagel en sneeuw) was het duo met hun Nakajima/Honda NSX oppermachtig.

Duits Formule 3-kampioen Christijan Albers was in het Verre Oosten minder succesvol. De GP van Korea werd een kopie van die in Macau, een week geleden. Opnieuw won de Brit Darren Manning voor zijn landgenoot Jenson Button en opnieuw raakte Albers betrokken bij een massale crash. Hij lag op dat moment vierde. In de tweede manche probeerde hij de (tijd)schade te beperken maar moest zijn jacht bekopen met een spin, zoals ook in Macau. Manning incasseerde 217.000 gulden voor de winst in beide Grands Prix.

Autopolis (Jap). Nicos Cup Allstar GT: 1. Coronel-Mitsusada (Ned/Jap) Honda NSX 54 ronden in 1.46.04,232, 2. Takahashi-Iida (Jap) Honda NSX 3,524, 3. Suzuki-Krumm (Jap/Dui) Nissan Skyline 38,378, 4. Comas-Motoyama (Fra/Jap) Nissan Skyline.

Changwon (Z.Ko). Grand Prix van Korea Formule 3: 1. Manning (GBr) Dallara-TOM'S Toyota 46 ronden (2 manches) in 1.04.41,805 (gem. 129,85 km/uur), 2. Button (GBr) Dallara-Renault 1,077, 3. Treluyer (Fra) Dallara-Renault 35,299. Niet geklasseerd: Albers (Ned) Dallara-Opel.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.