Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]
[PC Thuis]
[TopCarrieres]
[BOL]

Koos van der Meulen stapt
weer op bij World Online

door Alfred Monterie - AMSTERDAM, maandag

Koos van der Meulen, CEO van World Online International, is opgestapt bij Nederlands grootste internetonderneming. De oud-topman van Telfort heeft het nog geen vier maanden in zijn functie uitgehouden. Onenigheid met 'executive chairman' Nina Brink ligt ten grondslag aan zijn vertrek. World Online onthield zich gisteren van commentaar op deze kwestie.

De ruzie komt voor World Online op een ongelegen moment, nu de onderneming zich opmaakt voor een beursgang. Een uitbreiding van het aandelenkapitaal met 15 à 20 procent moet ruim 2 miljard gulden in het laatje brengen.

Ook Nina Brink zit nu met een probleem omdat de gelouterde Van der Meulen de dagelijkse leiding had. De oprichtster van World Online gaf begin augustus toe die taak maar al te graag aan haar nieuwe 'CEO' over te laten. Het idee van een tweehoofdige leiding sprak haar toen zeer aan.

Van der Meulen werd door Brink met veel fanfare binnengehaald. Voor een persfoto namen ze zelfs beiden plaats achter de stuurknuppel van haar Hawker privé-jet. In een officieel persbericht zei ze: "Ik ben bijzonder blij met de benoeming van Koos, die ik overigens al enige jaren persoonlijk ken als vriend en als collega. Hij voegt niet alleen een extra dimensie toe aan het totale managementteam, maar zal het senior management ook voorzien van een bredere basis. Dit is noodzakelijk om het groeiende succes van World Online ter waarborgen. De voor ons bedrijf kenmerkende groeistrategie en daadkracht worden met zijn komst maximaal versterkt."

Koos van der Meulen was toen even enthousiast: "Ik verheug me erop te gaan werken in de jonge internetindustrie." Deze veteraan uit de telecomindustrie leek een goede toekomst tegemoet te gaan, vooral nu een beursintroductie voor de deur staat.

Opvallend is dat Nina Brink nu zwijgt over diens vertrek. Toen bekend werd dat Van der Meulen bij Telfort opstapte, zei ze tegenover Planet Multimedia: "Koos van der Meulen is een hele goede vriend van me en dat zal hij altijd blijven. Zijn vertrek is een verlies, maar ik weet dat hij redenen genoeg heeft." Telfort is mede-aandeelhouder in World Online. Overigens heeft de internetonderneming juist met Telfort problemen. In verband met vertragingen daar stagneert het inbellen regelmatig. Als reactie daarop is World Online bezig de capaciteit van haar netwerk te vergroten.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.