Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[BOL]
[Yess]
[ABN AMRO]
[Compu'Train]
[Eurocard/Mastercard]
[Scoot]
[Belastingdienst]
[Euromatch/Brunel]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[EUBOS.NL]
[CMG]

Seriemoordenaar doodde
Kathy Thomson (28)

door Cees Koring en Theo Jongedijk - EDE/BERLIJN, maandag

De 28-jarige Kathy Thomson uit Noordwijk, wier lijk in september 1994 zonder hoofd en handen in het bosgebied rond Ede werd gevonden, is het slachtoffer van een Duitse seriemoordenaar geworden.

Een 30-jarige dakdekker uit Korbach in de deelstaat Hessen heeft dit weekeinde tegenover de politie in Duisburg bekend niet alleen de aantrekkelijke Kathy, maar ook twee Duitse prostituees om het leven te hebben gebracht.

Ook deze vrouwen sneed de verdachte aan stukken. Van een van hen verwijderde hij het hart en legde dat tussen de benen. De lichamen deponeerde hij steevast in een bosgebied. Kathy ontmoette haar moordenaar toen zij een lift van hem accepteerde. Voordat de dakdekker haar doodde had hij seks met zijn slachtoffer, zo verklaarde hij.

De bekentenis betekent een succes voor de gedragsdeskundigen van de dienst Centrale Recherche Informatie (CRI), die indertijd het Gelderse rechercheonderzoek naar de moord op Kathy steunde. CRI-inspecteur Carlo Schippers zei in 1996 tegen deze krant: "De vraag of de man die Kathy doodde een seriemoordenaar is, moet met een volmondig 'ja' worden beantwoord."

Kathy Thomson was afkomstig uit Zuid-Afrika, maar woonde samen met vriendinnen in Noordwijk. Zij werkte als inpakster bij een bollenboer in Hillegom en maakte sieraden om haar reizen te kunnen bekostigen.

In augustus vertrok zij om een trip door Europa te maken. Aan de hand van ansichtkaarten die Kathy verstuurde, werd duidelijk dat ze Zwitserland, Oostenrijk en Italië bezocht. Op 8 september krabbelde zij op een kaart dat ze weer naar Nederland ging. De volgende dag vond een jogger haar zwaar verminkte lijk in het Hoekelumse Bos in Ede, vlakbij een tunneltje onder de A12.

Daarom nam de politie aan dat Kathy was gaan liften en dat de dader haar lichaam bij het tunneltje had gedumpt. Jan Rutjes, de leider van het moordonderzoek, zei destijds dat het goed mogelijk was dat de Noordwijkse aan hoofdletsel was bezweken. Haar hoofd was echter verdwenen.

Opmerkelijk genoeg sluit dit aan bij de bekentenis van de dakdekker. Hij zei dat de liftende Kathy in de buurt van Duisburg bij hem was ingestapt.

Hij vertelde dat hij in de auto seks met de vrouw heeft gehad. De Duitser beweert dat Kathy daarna geld voor bewezen diensten eiste. Zij zou daarbij met een vuurwapen hebben gedreigd. Naar eigen zeggen pakte de dakdekker het pistool af, om haar door het hoofd te schieten. De man dumpte het lichaam vervolgens in de buurt van Ede. De recherche houdt er rekening mee dat hij het lichaam op die locatie zwaar heeft verminkt.

De verdachte is sinds 23 november in handen van de Duitse politie. Hij werd in Bottrop gearresteerd nadat hij in een openhartige bui aan een tante had opgebiecht verantwoordelijk voor Kathy's gruwelijke dood te zijn geweest. De vrouw nam contact op met de recherche in Arnhem, die onmiddellijk de Duitse politie waarschuwde. Dit weekeinde volgden de andere twee bekentenissen.

De regelmaat waarmee de man de moorden pleegde, is opvallend. Kathy liet het leven in 1994, de prostituees in respectievelijk 1996 en 1998. Er volgt nog een vergelijkend onderzoek van het dna-materiaal van de dakdekker dat op het lichaam van de Zuid-Afrikaanse achterbleef.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.