Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
29 november 1999
 

[CMG]
[Eurocard/Mastercard]
[ABN AMRO]
[Compu'Train]
[Scoot]
[BOL]
[Belastingdienst]
[EUBOS.NL]
[Yess]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Euromatch/Brunel]

'Zuid-Holland wil verlies
op ambtenaren verhalen'

door Fred Pruim - DEN HAAG, maandag

De provincie Zuid-Holland gaat onderzoeken of ook oud-provinciebestuurders en ambtenaren persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het miljoenenverlies in het Ceteco-debacle.

Dat zou uiteindelijk kunnen leiden tot het indienen van schadeclaims, die mogelijk worden verrekend met wachtgeldregelingen.

Dat concludeert de VVD-fractie in Provinciale Staten na een commissievergadering eerder deze week, waarin onder meer over de voortgang van de afhandeling van de geruchtmakende treasury-affaire werd gesproken.

Volgens VVD-fractievoorzitter Ch. Aptroot gaat de speciale stuurgroep die in het leven is geroepen om te kijken welke maatregelen er moeten worden genomen om de zaak binnen de provincie weer op de rails te krijgen, ook aan de slag met het VVD-voorstel om de verantwoordelijken financieel aan te pakken.

Volgens Aptroot is het uiteindelijk aan juristen om te kijken of dergelijke stappen ook daadwerkelijk kunnen worden ondernomen en of ze ook succesvol kunnen zijn. "Natuurlijk valt niet iedere oud-bestuurder even zware dingen aan te rekenen. Maar ik zou niet zou niet weten waarom het niet mogelijk is om iemand op deze wijze aan te pakken, als hij of zij bewust de regels heeft overtreden. In het bedrijfsleven is dat heel normaal."

De VVD vindt dat het niet zo kan zijn, dat verantwoordelijke ambtenaren en bestuurders uiteindelijk de dans ontspringen en zelfs nog wegkomen met een riante wachtgeldregeling. "Het is krom dat iemand die verantwoordelijk is voor een miljoenenverlies, opstapt met geld toe. Wij vinden dat je dat niet kunt verkopen naar de drie miljoen inwoners van Zuid-Holland."

Al eerder besloot de provincie om te kijken of er schadeclaims kunnen worden ingediend bij onder andere het accountantskantoor, dat grove steken heeft laten vallen. Deze week werd bekend dat Zuid-Holland ruim ƒ26 miljoen verliest op de Ceteco-lening van ƒ47,5 miljoen.

In een reactie laat provinciewoordvoerder J. Distelbrink weten dat het nog allemaal lang zo ver niet is.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.