Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
25 november 1999
 

[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[Cybercard]
[PC Thuis]

Fors verlies
basketballers

Van onze basketbalmedewerker - TEL AVIV, donderdag

Het Nederlands basketbalteam heeft gisteravond in zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de EK een flinke oorwassing gekregen. Het verloor in en van Israël met 90-61, zonder ook maar een moment in de wedstrijd te hebben gezeten. De tienduizend fanatieke toeschouwers zorgden voor een huiveringwekkende ambiance. Ze zagen een slordig spelend Oranje zichzelf de das omdoen met veel onnodig balverlies.

"Geen wonder", aldus debuterend coach Bob Gonnen. "Wij hebben met onze ploeg alleen maandag normaal kunnen trainen. Zondag waren de meesten nog moe van de competitiewedstrijden van het weekeinde en dinsdag was een reisdag. Israël zat al vanaf donderdag in trainingskamp."

Het waren vooral de Israëlische guards die Nederland pijn deden. Oded Kadash (17 punten), Doron Sheffer (eveneens 17) en Nadaf Hennefeld (10) horen bij de besten in Europa in die positie.

De rust brak aan bij 40-27, maar in de minuten erna kwam Nederland dreigend opzetten en verkleinde de achterstand tot 10 punten. Het leunde vooral op Fransisco Elson, die voor Barcelona uitkomt. Elson speelde heerlijk agressief en was voor de Israëlische verdediging niet te stoppen: hij scoorde 20 punten.

Tel Aviv. Mannen, kwalificatie EK 2001. Eerste wedstrijd: Israël - Nederland 90-61 (40-27). Topscorers Nederland: Elson 20 punten, Van der Sluis 13, Krieger 10.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.