Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
25 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[PC Thuis]
[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]

Roy Heiner in
halve finale

Van onze zeilmedewerker - LANGKAWI, donderdag

Na drie dagen een uitputtende strijd te hebben gevoerd bij temperaturen van tegen de 40 graden Celsius heeft zeiler Roy Heiner zich bij de laatste vier van de Malaysian Challenge, de laatste Match Race Grand Prix van deze eeuw, geschaard. Heiner moest gisteren wel tot het uiterste gaan om de achterstand op zijn grootste rivaal op dit kampioenschap, de Engelsman Andy Beadworth te beperken.

In de eerste wedstrijd van de 'best of three'-serie ging het Heiner, samen met zijn bemanning Paardenkooper, Nipkerk en De Ridder, nog makkelijk af. En met vijftien seconden voorsprong bracht hij de stand op 1-0. De tweede wedstrijd kwam Heiner nog goed uit de startblokken, maar al gauw wist Beadworth zich tactisch ten opzichte van Heiner te plaatsen door de linkerkant van de baan te kiezen. Heiner kwam nog even terug in de strijd door tweede goede acties, maar uiteindelijk moest er een beslissende race gevaren worden (1-1). In die beslissende derde wedstrijd wist Heiner de start te winnen en een aardige voorsprong op te bouwen. Beadworth wist echter zeer veel snelheid uit elke wending te halen, waardoor hij bij de eerste ronding van de boei net voor Heiner weg wist te komen. Wat volgde was een intense strijd, waarin Heiner Beadworth nog probeerde terug te halen, maar tevergeefs. Met een 2-1 voorsprong wist Beadworth voor de tweede keer deze week Heiner te verslaan. Beiden hebben nu wel een plaats in de halve finale verdiend en laten de nummer twee van de wereld, de Deen Mohr, en de nummer vier, de Zweed Holmberg, vooralsnog makkelijk achter zich.

Stand na drie dagen: 1. Beadworth (GBr) 20 pnt. (gekw.); 2. Heiner (Ned) 17 (gekw.); 3. Basic (Kro) 13; 4. Holmberg (Zwe) 13; 5. Mohr (Den) 11; 6. Wieser (Dui) 10; 7. Presti (Fr) 10; 8. Destremau (Aus) 10; 9. Taranov (Rus) 4; 10. Handan (Mal) 2.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.