Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
25 november 1999
 

[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[Cybercard]
[PC Thuis]

Real Mallorca rekent op
overwintering in Europa

door Valentijn Driessen - AMSTERDAM, donderdag

Zo overtuigd als trainer Fernando Vázquez verbaal uit de hoek komt, zo terughoudend stuurt de trainer van Real Mallorca z'n team vanavond de Amsterdam ArenA in. "Wij zijn heel tevreden met Ajax als tegenstander in de derde ronde van de UEFA Cup. Ik geloof in overwintering. Belangrijk is dat wij defensief geen fouten maken, de boel achterin dicht houden en met één of twee counters hier hopen toe te slaan."

Vázquez heeft duidelijk geen behoefte er een gezellige voetbalavond van te maken. Het resultaat staat voor hem voorop. En resultaten boekt Real Mallorca tot dusver in Europa. In vijftien duels werd slechts eenmaal verloren. Lazio Roma was vorig seizoen in de laatste finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars met 2-1 te sterk in Birmingham. Daarvoor schakelde Mallorca onder andere Chelsea uit in de halve finale.

Na dat successeizoen vertrok de Argentijnse succestrainer Héctor Cúper naar Valencia en vertrokken enkele belangrijke spelers zoals spits Dani (FC Barcelona), verdediger Marcelino (Newcastle United) en doelman Carlos Roa, die zich ging bezighouden met de verkondiging van z'n geloof. Real Mallorca, dat drie geleden nog uitkwam in de tweede divisie en twee jaar geleden de bekerfinale verloor van FC Barcelona na strafschoppen, had dit jaar een slechte start. Inmiddels is de ploeg aardig op weg naar de subtop. Het neemt de zevende plaats in en komt bij een zege zondag thuis tegen FC Barcelona op gelijke hoogte met de Catalanen, die vijfde staan.

Europees kreeg Real Mallorca de grootste klap te verwerken in de voorronde van de Champions League toen het Noorse Molde FK doorbekerde na 1-1 op het Spaanse vakantie-eiland en 0-0 in Noorwegen. Getransporteerd naar de UEFA Cup werden vervolgens Sigma Olomouc en FK Teplice, beide Slowaakse verenigingen, opzij gezet. Overigens is trainer Fernando Vazquez al de tweede oefenmeester dit seizoen. De Argentijn Mario Gómez was aanbevolen door oud-trainer Cúper en deze kwam ook. Aangezien Gómez de Spaanse trainersvakbond niet kon overtuigen dat hij in z'n vaderland drie jaar op het hoogste niveau had gewerkt, werd Real Mallorca gedwongen een andere trainer te halen.

Vázquez roemt de historie en spelopvatting van Ajax en omdat de speelwijze al bijna een eeuw lang hetzelfde is, maakt het voor hem niet uit wie wel of niet speelt. "Ze spelen toch altijd hetzelfde. Daar moeten we juist van profiteren." Van de koppositie van Ajax in de KPN Telecompetitie ligt Vázquez evenmin wakker. "Iedereen weet hoe er in Nederland wordt gevoetbald: open en aanvallend. Maar wij zijn geen Nederlandse club en weten hoe we het Ajax moeilijk kunnen maken. Hoe? Als je de boel achterin maar dicht houdt dan ben je al een heel eind op weg."

Opvallende namen aan Spaanse kant, waar liefst acht Argentijnen deel uitmaken van de selectie, zijn Soler en Nadal (ex-FC Barcelona), Engonga (Spaanse international), Stankovic (Joegoslavisch international), Lauren uit Kameroen en Tristán, de Spaanse topscorer van de ploeg met vijf treffers.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.