Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
25 november 1999
 

[Euromatch/Brunel]
[Compu'Train]
[BOL]
[CMG]
[EUBOS.NL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Yess]

Vervolging dreigt voor
ex-topman FC Volendam

door John van den Heuvel - AMSTERDAM, donderdag

Peter van der Rijt, de in opspraak geraakte ex-vice-voorzitter van FC Volendam, hangt strafvervolging boven het hoofd. De Amsterdamse politie heeft het onderzoek naar de vervalsing van een sponsorcontract, waarvan Van der Rijt wordt verdacht, vrijwel afgerond en stuurt het proces-verbaal binnen enkele dagen naar justitie.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie heeft dit gisteren bevestigd. De officier van justitie moet beslissen of Van der Rijt (47), die na ontdekking van de valsheid in geschrifte vrijwillig aftrad als vice-voorzitter van FC Volendam, zich voor de rechter moet verantwoorden.

Naast mogelijke strafvervolging dreigt het voormalige Volendam-bestuurslid binnenkort ook zijn huis kwijt te raken. Tien schuldeisers, onder wie de KNVB en zijn voormalige advocaat mr. Jan Verhoeff, hebben executoriaal beslag laten leggen op Van der Rijts Amstelveense woning. De openbare verkoop van het pand staat vooralsnog gepland op 20 december aanstaande.

Van der Rijt kwam in opspraak, nadat hij twee weken geleden meldde dat het noodlijdende Volendam een nieuwe shirtsponsor had gevonden. Volgens Van der Rijt zouden de voetbalshirts voortaan worden getooid met de naam Denksport, een blad dat wordt uitgegeven door Keesing International Publishers. Drie dagen na de bekendmaking van Van der Rijt ontkende president-directeur Simon Keesing dat sprake was van een overeenkomst.

Van der Rijt zou de handtekening van Keesing onder het contract hebben vervalst. Het bedrijf deed aangifte van valsheid in geschrifte bij de Amsterdamse politie. Nadat de recherche afgelopen dagen alle betrokkenen heeft verhoord is het onderzoek nu nagenoeg afgerond. Volgens de politiewoordvoerder moeten alleen nog enkele functionarissen van de KNVB worden gehoord. Van der Rijt weigerde gisteren ieder commentaar.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.