Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
25 november 1999
 

[TopCarrieres]
[Veilinghal]
[BOL]
[PC Thuis]
[V & L informatica]
[ABN AMRO]

Nasdaq steelt de show

NEW YORK, donderdag

Wall Street beleefde aan de vooravond van Thanks Giving een rustige dag die eindigde in een lichte plus van 12,54 punten van de Dow Jones-index die hiermee op 11.008,17 punten belandde.

Opnieuw was het Nasdaq dat de show wist te stelen. Een opmars van vooral de grote technologiefondsen zorgde ervoor dat de hightech-index sloot op 3420,44 punten een winst van 77,57 punten.

"Technologiefondsen zijn pure psychologie", stelt een handelaar. Als de markt maar iets omhoog gaat haast iedereen zich om aandelen te kopen om vooral maar niets te missen. Het is puur sentiment. Vooral rond de internetfondsen is men panisch. De internetindex is sinds augustus verdubbeld naar 466 punten."

Vooral de internetwinkels zoals Amazon.com en EBAY stonden in de belangstelling met de feestdagen en het bijbehorende cadeaufestijn in zicht.

De koersstijging van de communicatiegigant AT&T van $2½ naar $53¼ werd verklaard uit het feit dat er hardnekkige geruchten de ronde doen dat het telecombedrijf overweegt de mobiele telefoontak zelfstandig naar de beurs te willen brengen.

Dow-component IBM kreeg een verlies van $2 te incasseren na een bericht in de Wall Street Journal waarin vraagtekens werden gezet bij de financiële rapportage van Big Bleu.

Aanvankelijk leek de Dow op een nieuw verlies af te stevenen nadat beter dan verwachtte cijfers over de binnenlandse productie werden bekend gemaakt. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bovendien bekend dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering onverwacht is gedaald met 13.000 naar 274.000, het laagste niveau sinds september.

Aanvankelijk stak het rentespook even de kop op na deze gunstige cijfers. Na tien minuten was de index al ruim 11 punten gedaald. In het rapport van het ministerie van Arbeid wordt echter gesteld dat de robuuste groei van de Amerikaanse economie niet afneemt ondanks drie eerdere renteverhogingen. Dit stelde de beleggers weer gerust.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.