Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[Qxl]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]

Roy Heiner klimt naar tweede stek

Van onze zeilmedewerker - LANGKAWI, woensdag

Op de tweede dag van de Malaysia Challenge, verzeild in Langkawi, Maleisië, is Roy Heiner geklommen naar de tweede plaats in totaal. De top-vier zal uiteindelijk in de halve finale van donderdag tegen elkaar uitkomen. Heiner zette gisteren dus een belangrijke stap in de goede richting. Een plaats in de halve eindstrijd zou hem direct ook veel punten voor de wereldranglijst opleveren. Een plaats in de top-tien van deze ranglijst geeft recht op een uitnodiging voor het wereldkampioenschap.

Heiner kende in de tweede eliminatie een aantal bijzonder sterke momenten. Zo veegde hij eerst de vloer aan met de Duitser Wieser, momenteel tiende op de wereldranglijst. Vervolgens moest de Deen Sten Mohr het onderspit delven. Mohr is de nummer twee van de wereld. Heiner is door beide aansprekende resultaten in één keer favoriet voor de titel, samen met zijn grote olympische rivaal Andy Beadsworth uit Engeland. Morgen i de beslissende dag voor plaatsing in de halve finale. Doordat Beadsworth de eerste eliminatie won, is hij al zeker van een plaats in die halve finales.

Stand na twee dagen: 1. Beadsworth (GBr) 19 pnt. (gekwalificeerd); 2. Heiner (Ned) 17; 3. Holmberg (Zwe) 16; 4. Destremau (Aus) 7; 5. Basic (Kro); 6. Presti (Fr) 11; 7. Mohr (Deen) 10; 8. Wieser (Dui) 9; 9. Taranov (Rus); 10. Hamdan (Mal) 10.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.