Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[Cybercard]
[Vacatures]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]

De Vlieger rond met Willem II

TILBURG, woensdag

Doelman Geert de Vlieger (27) heeft met Willem II een akkoord bereikt over een contract voor viereneenhalf jaar. De Tilburgse club verwacht binnen enkele dagen tot overeenstemming te komen met Anderlecht, de huidige club van De Vlieger, over de afkoopsom.

Anderlecht vraag 1,5 miljoen gulden voor De Vlieger, wiens contract in Brussel nog loopt tot juli 2002. "Dat vinden wij een beetje te veel, maar we hebben goede hoop dat we eruit komen. We zitten in de afrondende fase", aldus Martin van Geel, directeur voetbal van Willem II.

Geert de Vlieger wil per se weg bij Anderlecht, omdat hij sinds kort zijn plaats heeft verloren aan Filip de Wilde. De Vlieger speelde vorig seizoen op huurbasis bij Harelbeke. Hij draaide daar een uitstekend jaar en werd uitgeroepen tot de beste keeper van de Belgische eerste klasse. Daarop haalde Anderlecht hem terug, maar de Brusselse club haalde ook De Wilde terug. Die kwam van Sporting Lissabon en keepte daarvoor ook al bij Anderlecht.

De Wilde stond ook in de belangstelling van Ajax, Montpellier, Sunderland en Newcastle United. "Maar Willem II is voor mij een interessante club, andersom ook trouwens." Ofwel, bij Ajax zou hij geen eerste doelman worden. Willem II heeft met Van Fessem en Mampaey al twee keepers, maar volgens Van Geel is De Vlieger 'een toegevoegde waarde'.

De Vlieger kiest voor Willem II, omdat hij met het oog op EURO 2000 weer wekelijks wil keepen. Bij het WK van 1998 maakte hij deel uit van de Belgische selectie. Achter Philippe Vandenwalle is hij tweede doelman bij de Rode Duivels. "Maar bij Willem II zal ik me ook moeten bewijzen hoor. De Belgische bondscoach Waseige selecteert mij nog wel, maar liet me wel weten dat ik weer aan spelen moet toekomen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.