Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[Qxl]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]

Ajax nerveus van interesse Fox

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, woensdag

Frank Kales heeft verrast gereageerd op het bericht dat het commerciële tv-station Fox bereid is een bod van enkele tientallen miljoenen guldens uit te brengen op de rechten van de thuiswedstrijden van Ajax. De directeur van de Amsterdamse topclub had niet verwacht dat de onschuldige 'krabbel' op een stukje papier tijdens een discussie met Fox-topman Robert Bland na afloop van het omroepcongres over voetbal en televisie daadwerkelijk tot een serieuze poging zou leiden.

"Het was een informeel gesprek. Als grapje noemde ik een bedrag van vijftig miljoen gulden en of Robert Bland gelijk maar even wilde tekenen. Ik had niet het idee dat het serieus werd genomen, maar Bland heeft nu klaarblijkelijk bevestigd dat Fox wel degelijk geïnteresseerd is. In dat geval moeten we natuurlijk proberen zo snel mogelijk nader tot elkaar te komen, want van zo'n bod wordt zelfs Ajax nerveus", zei Kales gisteren in de ArenA. Fox zou denken aan een bedrag tussen de dertig en vijftig miljoen gulden, maar van een officieel bod is nog geen sprake.

Frank Verlaat blijft thuis

Pas in 2002 mogen de clubs in de KPN Telecompetitie zelf met de tv-rechten de markt op. Tot die tijd is er sprake van een verdeelsleutel en hebben de overige BVO's dus inspraak.

Kales en Ajax trachten de solidariteitsgedachte niet uit het oog te verliezen. "We werken al drieëneenhalve maand aan ons toekomstplaatje op het gebied van tv-rechten. Dat beeld is bijna compleet en we zouden best nu al een contract kunnen afsluiten, maar we streven in de onderhandelingen wel naar een consensusmodel. Dat wil zeggen: alle clubs dienen elkaars belangen en uitgangspunten te respecteren. Binnen die normen van de Eredivisie NV willen we proberen het eens worden."

Dat laatste lijkt een utopie. Alle clubs spreken immers voor eigen parochie. "We zullen nooit helemaal op één lijn komen, maar we kunnen wel zoeken naar een goede balans", meent Kales. "Een aantal rechten is gezamenlijk te verkopen aan het open net zoals bijvoorbeeld in Engeland en Amerika gebeurt en een aantal aan de commerciële stations. Er zijn wel duizend mogelijkheden. Veel zal echter afhangen van de vergaderingen van de KNVB (maandag, red.) en de ENV (zaterdag) die komende week op het programma staan. Die discussies over de tv-rechten en verdeling van tv-gelden gaan heel belangrijk worden."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.