Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[BOL]
[Yess]
[Compu'Train]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[EUBOS.NL]
[Euromatch/Brunel]

Overvaller schiet
sigarenhandelaar
in Tilburg dood

  door Joan van den Dungen en Cees Janssen - TILBURG, woensdag

Bij een gewapende overval op een sigarenzaak in Tilburg is gistermiddag de 52-jarige winkelier Jan Paaijmans uit Eindhoven doodgeschoten. Paaijmans, oud-spits van het tweede elftal van PSV en een bekend amateur-voetbaltrainer in de Lichtstad, werd door een kogel in de borst getroffen, vermoedelijk nadat hij weigerde de inhoud van de kassa af te geven.

De dader, volgens de politie een negroïde man, is op de vlucht geslagen in een gereedstaande Opel Kadett. Gisteravond ontbrak van hem nog elk spoor.

Buurman kapper Van de Broek sloeg alarm toen hij rond half een enkele schoten hoorde lossen op het Westerpark. Hij zag de dader nog net de winkel uitrennen, met het pistool in de hand. In de zaak ontdekte hij de sigarenhandelaar, badend in het bloed op de grond. Het slachtoffer overleed kort daarop in een ziekenhuis.

Paaijmans, bijgenaamd 'De Paaij' stond in Eindhoven wijd en zijd bekend als een kleurrijk maar zeer succesvol 'feesttrainer'. De forsgebouwde coach van derdeklasser-amateur Nieuw Woensel in Eindhoven, wist tal van kampioenschappen en een recordaantal van twintig periodetitels op zijn naam te zetten.

Zijn aanpak, een combinatie van sfeervoetbal en resultaat werd alom gewaardeerd. "Wie stopt de trein Jantje Paaijmans, met Kerstmis zijn we toch weer kampioen", grapte de Eindhovenaar altijd als zijn club weer eens op een titel afstevende. Vrienden noemen hem een echte levensgenenieter die geen vlieg kwaad deed.

Groot verlies
"Jan was voor den duvel niet bang", zegt Eindhovenaar Bart Roggen, een vriend van Paaijmans. "Ik vrees dat hem dat nu noodlottig is geworden. Ik ben er kapot van. Het is een groot verlies voor de Eindhovense sportwereld."

Ook bij voetbalvereniging Nieuw Woensel is de klap hard aangekomen. Voorzitter Willem Voets: "Ik ken Jan al vanaf zijn dertiende jaar. Ik denk ook wel dat ik weet wat hij zegt als zo'n overvaller zijn zaak binnenstormt en om geld vraagt. 'Over mijn lijk, ga er maar voor werken', want zo is Jan. Hij werkte zelf hard voor zijn geld. Het is een drama voor onze club en een ramp voor zijn vrouw Jeannette, dochter Winny en zoon Leon."

Jan Paaijmans werd twee jaar terug ook al slachtoffer van een gewapende overval in de winkel aan het Tilburgse Westerpark, die eigendom is van zijn echtgenote. Ook toen weigerde hij zijn geld af te geven.

De Eindhovenaar zette destijds met zijn hond Rufus de achtervolging in toen de overvaller te voet op de vlucht sloeg. Op een grasveldje wist hij de de knaap in de houdgreep te nemen. 'De Paaij' brak bij een val nog zijn sleutelbeen en was enkele maanden uitgeschakeld als trainer.

"Eindhoven verliest een kleurrijk figuur", zegt Ronald Dekkers, die jarenlang als assistent-trainer onder 'De Paaij' werkte: "Jan ging door het vuur voor zijn jongens. Daar wilde je graag voor voetballen. Een schitterende man ook, die volop van het leven kon genieten. Onbegrijpelijk dat ze hem zomaar, voor een paar rotcenten doodschieten."

Jongen bekent winkelmoord Badhoevedorp

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.