Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
24 november 1999
 

[EUBOS.NL]
[Euromatch/Brunel]
[Yess]
[BOL]
[Compu'Train]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[CMG]

Onderzoeken naar
overbelasting op
middelbare school

  Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, woensdag

Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) laat twee korte onderzoeken uitvoeren naar de studiebelasting van middelbare scholieren in de hoogste klassen van het havo en vwo.

De onderwijsinspectie en het procesmanagement voortgezet onderwijs (PMVO) zullen het studiehuis onder de loep nemen. Zij moeten begin december de knelpunten in kaart hebben gebracht.

Met deze toezegging reageerde Adelmund gisteren op het verzoek van D66 om snel maatregelen te nemen tegen de overbelasting in het studiehuis. De PvdA-bewindsvrouw voelt er echter vooralsnog niets voor om nu al vakken te schrappen, zoals D66 heeft voorgesteld.

"De signalen die ik van de scholieren krijg zijn zeer divers en variëren bijvoorbeeld van invoeringsproblemen tot een te groot aantal vakken", aldus Adelmund. "Ik wil eerst kijken wat hun motieven precies zijn."

Ook wil de staatssecretaris exact weten hoe hoog de studiebelasting op dit moment is. Onlangs is bepaald dat scholieren voortaan veertig in plaats van dertig uur per week met hun studie belast mogen worden. "Mocht blijken dat die belasting duidelijk meer dan veertig uur is, dan moeten we daar wat aan doen", meent Adelmund.

Adelmund heeft zelf geen bezwaren tegen de op 6 december geplande actie van de middelbare scholieren. Zij wijst erop dat het aan de scholen is om te beslissen of de leerlingen aan de staking mee mogen doen of niet.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.