Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[Vacatures]

Volop vermaak in eindeloze set

Van onze volleybalmedewerker - ZEVENHUIZEN, maandag

Een absurde set tijdens een alleraardigste volleybalwedstrijd. Tijdens de topper tussen Candenz/Nesselande en Geové/Vrevok kwam er geen eind aan de tweede doorgang. Gespannen spelers keken elkaar soms radeloos, soms razend en soms ook lachend aan. Nerveuze coaches piekerden zich suf en genoten zichtbaar. Vrevok scoorde na vijftien setpoints het 82e punt en won met 42-40. Een nationaal record in de korte historie van het rally-point-systeem.

Het nieuwe telsysteem is pas echt leuk wanneer beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. En dat was in deze wedstrijd absoluut het geval. Het nog ongeslagen Nesselande won de eerste set, maar kwam in de tweede reeks met 23-21 achter. Op dat moment bleek dat de ploeg die binnenkort na Rotterdam verhuist uitstekend kan knokken. Vrevok kreeg elf setpoints en leek tijdens enkele lange rally's het beslissende punt te gaan maken. Maar Nesselande wist zich uit de moeilijkste situaties te redden en kwam steeds weer op gelijke hoogte. En bij 35-35 maakte Nesselande zelf een mini-break die twee setpoints opleverde. Op dat moment toonde de ploeg uit Nieuwegein echter karakter. Het initiatief werd weer overgenomen en bij 41-40 vond Alain van der Loo het welletjes. Hij koos niet, zoals veel van zijn teamgenoten, voor een flauwe tactische service maar sloeg zijn sprongopslag op maximale kracht. Op deze kanonskogel had Nesselande geen antwoord meer.

In die eindeloze set was een opvallende rol weggelegd voor Erik Gras, de libero van Vrevok die het passen en verdedigen tot kunst heeft verheven. Als het publiek even stil viel, pepte hij met woord en gebaar de fans uit Nieuwegein weer op. Gras is goud waard voor Vrevok. Hij vervult de door velen vergruisde rol als 'stofzuiger' met overtuiging en doet ondertussen dienst als cheerleader. Trainer Martinovic moet zuinig op hem zijn.

Na winst in de derde en verlies in de vierde set won Vrevok uiteindelijk met 3-2. Dat is in deze fase van de competitie eigenlijk niet eens zo interessant. Beide teams zijn serieus in voorbereiding op de Europacup-avonturen in december en weten dat de play-offs nog ver weg zijn. Maar het spel van Dario Dukic, de nieuwe diagonaal-speler in dienst van Vrevok, is wel van belang. Deze Bosnische Kroaat heeft geweldig veel power en de uitstraling van een echte vechtjas. En daarom is hij tussen de vele ingetogen noorderlingen van de SNS-league een lust voor het oog. Over een paar weken, wanneer de licht geblesseerde Peter Blangé ook weer kan spelen, heeft Vrevok alle wapens in huis om ook op het Europese slagveld overeind te blijven.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.